Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 200 lei prin PLATA CARD BANCAR.
Livrare Gratuita pentru comenzi ce depasesc 150 de lei cu livrare la easybox.

Regim sanatos de viata

Alimentatia corecta, primul pas catre o viata lunga si sanatoasa
Alimentatia corecta, primul pas catre o viata lunga si sanatoasa
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICÃ Adoptarea unui regim alimentar sanatos asigura o hrana completa pentru mentinerea energiei organismului, fara sa duca la anemierea trupului si a mintii. de aceea, recomandam tuturor cititorilor si celor care doresc sa aiba un stil de viata sanatos sa renunte la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si sa prefere ceea ce natura ne ofera... Citeste mai mult
C si E, doua vitamine de mare importanta pentru sanatate
C si E, doua vitamine de mare importanta pentru sanatate
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Vitaminele antioxidante constituie un excelent mijloc de lupta impotriva actiunii distructive a radicalilor liberi, acele substante, de provenienta externa sau interna, care pun in mare pericol sanatatea oamenilor. Cele mai eficiente s-au dovedit vitaminele C, E si A, alaturi de beta-carotenul - un precursor al vitaminei A, toate acestea exercitand o intensa activitate antioxidanta din momentul patrunderii... Citeste mai mult
Cum ne agresează radicalii liberi organismul
Cum ne agresează radicalii liberi organismul
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Recent, s-a constatat rolul negativ al stresului din viata cotidiana, precum si al uleiurilor vegetale hidrogenate, existente in margarine de consum, sosuri pentru salate, uleiuri de gatit, creme fara lapte. Aceste uleiuri produc radicali liberi in momentul in care sunt oxidate, in contact cu aerul si la temperaturile ridicate din timpul gatirii. Prin oxidare se produce un lant de reactii „de mutilare“... Citeste mai mult
Canicula dauneaza grav sanatatii
Canicula dauneaza grav sanatatii
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Conditiile climatice din Romania au fost cu totul anormale pentru luna mai. Au fost zile foarte calduroase, chiar caniculare spre amiaza, suprapuse pe o lunga perioada de seceta excesiva, generalizata pe aproape tot teritoriul tarii. Prognozele perioadei urmatoare, care includ lunile de vara, arata, in continuare, valuri de canicula, cu temperaturi ale aerului de peste 30-350C (la umbra) si cu absenta... Citeste mai mult
Efectele nutritive si terapeutice ale vinului
Efectele nutritive si terapeutice ale vinului
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ In toate timpurile, vinul era recomandat in primul rand pentru proprietatile antianemice, fortifiante, revigorante si energizante. Pentru aceste efecte intra si astazi in numeroase retete cu vinuri tonice. de altfel, medicina populara a recomandat vinul, in cantitati rezonabile, ca fortifiant al batranilor, convalescentilor, lauzelor si persoanelor anemice, bolnave si clorotice. Timp de mii de ani,... Citeste mai mult
Substantele halucinogene, o capcana periculoasa pentru tineri
Substantele halucinogene, o capcana periculoasa pentru tineri
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ De cativa ani, au aparut nişte negustori avizi de imbogatire rapida, pe orice cale posibila, care au introdus in tara o serie de produse de mult disparute din lumea civilizata. Se profita de faptul ca unele dintre aceste produse nu au fost introduse in grupa drogurilor interzise prin lege, deşi au efecte aproape similare cu drogurile clasice. Introducerea in Romania a acestor substante s-a facut,... Citeste mai mult
Alimentaţia de post dă sănătate şi energie
Alimentaţia de post dă sănătate şi energie
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Considerate ca abţineri absolut necesare, bine gândite şi organizate pe perioade limitate, posturile alimentare pot avea fie un caracter total (post negru - în care se acceptă numai consumul de apă), fie un caracter parţial (în care se elimină anumite alimente „de dulce“, mai greu digerabile). Ca formă intermediară de post pe durată lungă este „postul uscat“, în care se acceptă... Citeste mai mult
Proprietăţile portocalului dulce ca aliment şi medicament
Proprietăţile portocalului dulce ca aliment şi medicament
Autor : prof.univ.dr. Constantin MILICĂ . Pe plan mondial sunt cunoscute două varietăţi ale portocalului: portocalul dulce (Citrus sinensis) şi portocalul amar (Citrus bigaradia). În diferite scopuri, atât terapeutice, cât şi alimentare, sunt utilizate fructele (mari, globuloase, zemoase, cu coaja portocalie), florile şi frunzele. Fructele sunt căutate pentru sucul aromat şi pentru proprietăţile pericarpului... Citeste mai mult
Ospăţ, dar cu măsură!
Ospăţ, dar cu măsură!
Autor : prof.univ.dr.   Constantin MILICĂ Sărbătorile de iarnă, cu tot alaiul lor de obiceiuri culinare, aduc multe bucurii, dar şi necazuri acelora care abuzează de bucatele grele pregătite de gospodine, în special din carnea porcului tăiat de Ignat. de aceea, deşi e bine să gustaţi din toate câte puţin, recomandarea e aceea de a nu exagera în timpul meselor, de a asorta cărnurile grase cu cât mai multe legume... Citeste mai mult
Binefacerile uleiului de masline
Binefacerile uleiului de masline
A utor : prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Maslinul a fost la mare pretuire in Grecia Antica, ceea ce l-a inspirat pe Homer, care considera uleiul de masline drept „aurul lichid“ al vremii. Treptat, uleiul de masline a devenit moneda de schimb cu care se plateau obiectele de pret cum ar fi vazele de alabastru, imbracamintea de lux, bronzul si vinul de calitate. In Antichitate, uleiul de maslin se folosea in temple la arderea... Citeste mai mult

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!