Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 200 lei prin PLATA CARD BANCAR.
Livrare Gratuita pentru comenzi ce depasesc 150 de lei cu livrare la easybox.

Proprietati medicinale ale plantelor fructelor si legumelor

Salvia, cel mai eficient digestiv natural
Salvia, cel mai eficient digestiv natural
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ De mii de ani, cea mai mare atenţie a persoanelor preocupate de sănătatea celor din jur a fost îndreptată spre planta Salvia officinalis, considerată „iarbă sfântă“ la greci şi „simbolul sănătăţii“ la orientali. Pentru romani devenise un panaceu sau planta celor 1.000 de virtuţi terapeutice. de altfel, denumirea speciei derivă de la cuvântul latin „salvare“ - a salva, a vindeca... Citeste mai mult
Scorţişoara, stimulentul natural al poftei de mâncare
Scorţişoara, stimulentul natural al poftei de mâncare
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Scorţişoara este unul dintre cele mai vechi condimente, cunoscut încă din Antichitate. Provine de la un arbore veşnic verde, care creşte în regiunile tropicale unde temperatura aerului nu scade sub 150C. La fel ca majoritatea condimentelor, scorţişoara împiedică dezvoltarea bacteriilor din stomac şi stimulează pofta de mâncare. În culturi intensive există două specii: scorţişoara... Citeste mai mult
Leurda, detoxifiantul primăverii
Leurda, detoxifiantul primăverii
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ După anotimpul de iarnă, în care alimentaţia a fost bazată, în principal, pe produse din carne şi cu mare carenţă în legume proaspete, devine absolut necesară o curăţire a sângelui şi a organismului, intrat în primăvară mai anemic, cu grad variat de debilitate şi cu o imunitate mult diminuată. În această perioadă, natura intervine cu o plantă de mare valoare: leurda. Denumită... Citeste mai mult
E vremea curelor de urzici
E vremea curelor de urzici
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Încă din primele zile călduroase după sfârşitul iernii, urzicile devin alimente foarte valoroase, mult căutate pentru virtuţile lor depurative, mineralizante, vitaminizante şi energizante, mai ales pentru persoanele anemice, obosite şi slăbite la ieşirea din iarnă. Urzica vie este una dintre cele mai vechi plante din flora spontană, apreciată încă din timpurile îndepărtate ale Antichităţii... Citeste mai mult
Florile de salcâm, remediu natural contra ulcerelor
Florile de salcâm, remediu natural contra ulcerelor
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Proprietăţile terapeutice ale preparatelor din flori de salcâm dau posibilitatea intervenţiilor în tratarea multor boli, mai ales în afecţiunile sistemului nervos şi în boli digestive şi pulmonare. Sunt cunoscute, de asemenea, efectele antitusive, antispasmodice ale tractului respirator, emoliente ale secreţiilor bronşice, antiseptice, antinevralgice, calmante, uşor sedative. Salcâmul... Citeste mai mult
Proprietăţile terapeutice ale coacăzului
Proprietăţile terapeutice ale coacăzului
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Coacăzul este un arbust originar din Tibet şi extins în flora spontană şi în cea cultivată din Europa de aproximativ 400 de ani. A fost plantat mai întâi în Olanda, Danemarca, Suedia şi nordul Germaniei, unde creşte spontan prin păduri, mai frecvent în zonele colinare, cu peste 600 mm precipitaţii anual, având şi o mare rezistenţă la ger. În stare sălbatică, preferă zonele temperate... Citeste mai mult
Preparate de casă - din coacăze
Preparate de casă - din coacăze
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Fructele de coacăz sunt prelucrate sub formă de siropuri, jeleuri, dulceaţă, peltea, marmeladă, compoturi şi lichior. În mod frecvent, se utilizează amestecuri din fructe de coacăz negru şi coacăz roşu, în anumite proporţii, având efecte benefice în vitaminizarea organismului, mai ales iarna şi primăvara. Aceste preparate din coacăze au bune efecte stimulatoare în digestie la persoane... Citeste mai mult
Coacăzul roşu
Coacăzul roşu
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Coacăzul roşu (Ribes rubrum) este un arbust cu tufe asemănătoare celor ale coacăzului negru, deosebindu-se prin culoarea fructelor, mai frecvent roşie şi mai rar albă, roz sau gălbuie. Conţinutul chimic este aproape identic cu cel al fructelor coacăzului negru, doar cu o aciditate ceva mai ridicată prin prezenţa acizilor organici citric, tartric şi malic. Forme de utilizare Fructele... Citeste mai mult
Multiplele utilizări ale speciilor pelinului
Multiplele utilizări ale speciilor pelinului
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Citesc pe internet tot mai multe solicitări privind modul de folosire a pelinului care, de mii de ani, a fost căutat pentru tămăduirea numeroaselor boli fizice şi psihice. Pelinul face parte din genul botanic ARTEMISIA, foarte răspândit, care cuprinde numeroase specii, cu caractere morfologice şi biochimice specifice şi cu utilizări foarte variate. Cele mai răspândite în flora spontană... Citeste mai mult
Carenţa de vitamine, factorul declanşator al asteniilor de primăvară
Carenţa de vitamine, factorul declanşator al asteniilor de primăvară
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ La ieşirea din iarnă, din cauza alimentaţiei predominant carnare şi a consumului insuficient de vitamine şi minerale, multe persoane mai sensibile şi anemice manifestă o stare generală anormală, cu semne de astenie fizică şi nervoasă în grade diferite. Vă prezentăm astăzi remediile naturiste necesare în tratarea acestei stări. Avitaminozele sunt frecvent responsabile în declanşarea... Citeste mai mult

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!