Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 200 lei prin PLATA CARD BANCAR.
Livrare Gratuita pentru comenzi ce depasesc 150 de lei cu livrare la easybox.

Blog

Duminica lăcrămioarelor
Duminica lăcrămioarelor
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ La multe popoare din Europa de Vest există tradiţia ca în luna mai să se sărbătorească „duminica lăcrămioarelor“. În Franţa, Belgia şi Elveţia, această sărbătoare are loc în prima duminică a lunii, când natura îşi îmbracă mantia multicoloră cu cele mai frumoase flori, ce încarcă aerul cu parfum, culoare şi sănătate. În tradiţia multiseculară a poporului francez,... Citeste mai mult
Remedii naturiste recomandate hipotensivilor
Remedii naturiste recomandate hipotensivilor
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Hipotensiunea este o afecţiune maladivă inversă hipertensiunii şi se manifestă prin scăderea permanentă a valorii tensiunii minime admise, şi anume 10 cm Hg tensiune sistolică (maxima) şi 6 cm Hg tensiune diastolică (minima). La persoanele cu vârsta peste 60 de ani, pragul hipotensiunii este considerat la valori sub 12 cm (maxima) şi 7 cm (minima) Când valoarea maximă variază... Citeste mai mult
Multiplele efecte benefice ale „ierbii celor şapte îngeri“
Multiplele efecte benefice ale „ierbii celor şapte îngeri“
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Angelica sau iarba celor şapte îngeri a fost cultivată în grădinile mănăstirilor încă din Evul Mediu, fiind recomandată pentru proprietăţile sale medicinale şi condimentare şi pentru aroma deosebit de plăcută, cu gust dulce-amărui. Multiplele mijloace de vindecare a bolilor fizice şi psihice cu ajutorul preparatelor din angelică arată valoarea deosebită a darului pe care îngerii... Citeste mai mult
Miezul de nucă, un energizant de excepţie
Miezul de nucă, un energizant de excepţie
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ În toate zonele unde nucul este prezent, oamenii îl consideră cel mai frumos şi impunător pom, admirându-i talia înaltă, coroana uriaşă, ramurile puternice şi frunzişul dens, de un verde sănătos. Apelativul de rege al tuturor pomilor a fost susţinut de marele savant Carl Linne, care i-a dat denumirea ştiinţifică de Juglans regia, de la cuvintele latine Jupiter (stăpânul zeilor), glans... Citeste mai mult
Propolisul, cel mai puternic antiinfecţios natural
Propolisul, cel mai puternic antiinfecţios natural
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Astăzi încercăm să prezentăm propolisul, un produs de o valoare terapeutică excepţională, apreciat ca unul dintre cele mai eficiente medicamente găsite în natură. Propolisul, numit şi „clei de albine“ sau „penicilină rusească“, este un produs apicol extrem de preţios. Constă dintr-un amestec de substanţe răşinoase, lipicioase, de culoare verde-brun sau cafeniu, cu aromă plăcută... Citeste mai mult
Nucşoara are un puternic efect antiseptic
Nucşoara are un puternic efect antiseptic
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Nucşoara este un arbore exotic, veşnic verde, originar din India de sud. Creşte în zonele tropicale din Indonezia, Sumatra, Sri Lanka şi introdus în cultură în Brazilia, Granada şi insulele Antile din Marea Caraibelor. Denumirea ştiinţifică este Myristica fragrans şi M. moschata. Înălţimea arborilor atinge 8-20 de metri, dar în cultură se fasonează la înălţimea de 2-3 metri, pentru... Citeste mai mult
Piperul şi nucşoara, două condimente-medicament
Piperul şi nucşoara, două condimente-medicament
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Popoarele din zonele calde, cu o alimentaţie predominant carnară, au constatat efectele deosebite ale condimentelor, care schimbau în mod radical gustul şi calitatea hranei. Piperul şi nucşoara sunt două dintre condimentele importante şi pentru proprietăţile lor medicinale, de aceea fitoterapia le recomandă în combaterea, tratarea sau ameliorarea diverselor afecţiuni. Bobiţele negre... Citeste mai mult
Salvia, cel mai eficient digestiv natural
Salvia, cel mai eficient digestiv natural
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ De mii de ani, cea mai mare atenţie a persoanelor preocupate de sănătatea celor din jur a fost îndreptată spre planta Salvia officinalis, considerată „iarbă sfântă“ la greci şi „simbolul sănătăţii“ la orientali. Pentru romani devenise un panaceu sau planta celor 1.000 de virtuţi terapeutice. de altfel, denumirea speciei derivă de la cuvântul latin „salvare“ - a salva, a vindeca... Citeste mai mult
Remedii la îndemână pentru problemele digestive
Remedii la îndemână pentru problemele digestive
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Finele acestei săptămâni ne aduce sărbătoarea atât de aşteptată a Paştilor. La sfârşit de post suntem cu un organism curat, atât fizic, cât şi sufletesc şi putem aştepta cu nerăbdare venirea sfintelor sărbători. Totuşi, nu întâmplător, în acele zile de sărbătoare, serviciile medicale sunt foarte frecvent solicitate, iar spitalele se umplu cu bolnavi care s-au înfometat în preajma... Citeste mai mult
Scorţişoara, stimulentul natural al poftei de mâncare
Scorţişoara, stimulentul natural al poftei de mâncare
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Scorţişoara este unul dintre cele mai vechi condimente, cunoscut încă din Antichitate. Provine de la un arbore veşnic verde, care creşte în regiunile tropicale unde temperatura aerului nu scade sub 150C. La fel ca majoritatea condimentelor, scorţişoara împiedică dezvoltarea bacteriilor din stomac şi stimulează pofta de mâncare. În culturi intensive există două specii: scorţişoara... Citeste mai mult
Leurda, detoxifiantul primăverii
Leurda, detoxifiantul primăverii
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ După anotimpul de iarnă, în care alimentaţia a fost bazată, în principal, pe produse din carne şi cu mare carenţă în legume proaspete, devine absolut necesară o curăţire a sângelui şi a organismului, intrat în primăvară mai anemic, cu grad variat de debilitate şi cu o imunitate mult diminuată. În această perioadă, natura intervine cu o plantă de mare valoare: leurda. Denumită... Citeste mai mult
Nu orice uitare este semn al bolii Alzheimer
Nu orice uitare este semn al bolii Alzheimer
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Mulţi oameni, bărbaţi şi femei, întâlnind persoane afectate de boala Alzheimer sau auzind despre această maladie cumplită, se alarmează la primele semne de uitare, pe care le consideră începuturi de demenţă. Gospodina care a uitat laptele pe foc şi bărbatul care a uitat să cumpere pâine încep să intre în panică, considerând că acestea ar fi semne de debut ale maladiei Alzheimer.... Citeste mai mult
E vremea curelor de urzici
E vremea curelor de urzici
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Încă din primele zile călduroase după sfârşitul iernii, urzicile devin alimente foarte valoroase, mult căutate pentru virtuţile lor depurative, mineralizante, vitaminizante şi energizante, mai ales pentru persoanele anemice, obosite şi slăbite la ieşirea din iarnă. Urzica vie este una dintre cele mai vechi plante din flora spontană, apreciată încă din timpurile îndepărtate ale Antichităţii... Citeste mai mult
Florile de salcâm, remediu natural contra ulcerelor
Florile de salcâm, remediu natural contra ulcerelor
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Proprietăţile terapeutice ale preparatelor din flori de salcâm dau posibilitatea intervenţiilor în tratarea multor boli, mai ales în afecţiunile sistemului nervos şi în boli digestive şi pulmonare. Sunt cunoscute, de asemenea, efectele antitusive, antispasmodice ale tractului respirator, emoliente ale secreţiilor bronşice, antiseptice, antinevralgice, calmante, uşor sedative. Salcâmul... Citeste mai mult
Tratamente fitoterapeutice în cazul insuficienţei renale
Tratamente fitoterapeutice în cazul insuficienţei renale
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Se poate spune că organismul uman este „o mare pungă cu apă“ întrucât, la naştere, are peste 65% apă, cu o uşoară reducere spre bătrâneţe. Pentru ca această pungă să nu „plesnească“ sau să se golească peste măsură, intervin rinichii, organe deosebit de importante în reglarea conţinutului de apă şi electroliţi şi în eliminarea substanţelor toxice reziduale, apărute... Citeste mai mult
Proprietăţile terapeutice ale coacăzului
Proprietăţile terapeutice ale coacăzului
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Coacăzul este un arbust originar din Tibet şi extins în flora spontană şi în cea cultivată din Europa de aproximativ 400 de ani. A fost plantat mai întâi în Olanda, Danemarca, Suedia şi nordul Germaniei, unde creşte spontan prin păduri, mai frecvent în zonele colinare, cu peste 600 mm precipitaţii anual, având şi o mare rezistenţă la ger. În stare sălbatică, preferă zonele temperate... Citeste mai mult
Preparate de casă - din coacăze
Preparate de casă - din coacăze
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Fructele de coacăz sunt prelucrate sub formă de siropuri, jeleuri, dulceaţă, peltea, marmeladă, compoturi şi lichior. În mod frecvent, se utilizează amestecuri din fructe de coacăz negru şi coacăz roşu, în anumite proporţii, având efecte benefice în vitaminizarea organismului, mai ales iarna şi primăvara. Aceste preparate din coacăze au bune efecte stimulatoare în digestie la persoane... Citeste mai mult
Coacăzul roşu
Coacăzul roşu
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Coacăzul roşu (Ribes rubrum) este un arbust cu tufe asemănătoare celor ale coacăzului negru, deosebindu-se prin culoarea fructelor, mai frecvent roşie şi mai rar albă, roz sau gălbuie. Conţinutul chimic este aproape identic cu cel al fructelor coacăzului negru, doar cu o aciditate ceva mai ridicată prin prezenţa acizilor organici citric, tartric şi malic. Forme de utilizare Fructele... Citeste mai mult
Multiplele utilizări ale speciilor pelinului
Multiplele utilizări ale speciilor pelinului
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ Citesc pe internet tot mai multe solicitări privind modul de folosire a pelinului care, de mii de ani, a fost căutat pentru tămăduirea numeroaselor boli fizice şi psihice. Pelinul face parte din genul botanic ARTEMISIA, foarte răspândit, care cuprinde numeroase specii, cu caractere morfologice şi biochimice specifice şi cu utilizări foarte variate. Cele mai răspândite în flora spontană... Citeste mai mult
Carenţa de vitamine, factorul declanşator al asteniilor de primăvară
Carenţa de vitamine, factorul declanşator al asteniilor de primăvară
Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ La ieşirea din iarnă, din cauza alimentaţiei predominant carnare şi a consumului insuficient de vitamine şi minerale, multe persoane mai sensibile şi anemice manifestă o stare generală anormală, cu semne de astenie fizică şi nervoasă în grade diferite. Vă prezentăm astăzi remediile naturiste necesare în tratarea acestei stări. Avitaminozele sunt frecvent responsabile în declanşarea... Citeste mai mult

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!