Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 150 lei prin PLATA CARD BANCAR

Tratamentele in cancerul de col uterin

Tratamentele in cancerul de col uterin

Despre cancerul de col uterin


Tratamentul cel mai frecvent aplicat in cancerul de col uterin consta din interventia chirurgicala, cu toate consecintele posibile. In ultimul timp s-a elaborat un vaccin care ar putea asigura o protectie de lunga durata, fara a permite evolutia spre simptome precanceroase.Tumora necanceroasa din colul uterin, netratata la timp, poate avea o evolutie de malignizare in urma inmultirii anarhice a celulelor care invadeaza alte tesuturi. Prin acest proces de metastazare, nodulul neoplazic trece, mai intai, in tesuturile din imediata vecinatate (faza locala) apoi in ganglionii limfatici (faza de extensie regionala) pentru ca, in final, sa produca tumori maligne la organe indepartate (metastaza generalizata), cu localizare frecventa la plamani, ficat, creier si oase.


Tratamentele fitoterapeutice


Au rolul de a prelungi viata bolnavei prin revigorarea sistemului imunitar, stimularea reactiilor de lupta cu boala si actiunea citostatica a unor principii active din plante. Aceste tratamente pot fi asemuite cu o operatie fara bisturiu; chiar daca provoaca unele tulburari intermediare, preparatele cu plante elimina sectionarea unor vase sanguine precum si pericolul septicemiei si a ocluziei intestinale.


Prin cure alternative cu diferite retete se realizeaza ameliorarea bolii, stoparea tendintei de evolutie, chiar in fazele avansate ale bolii, daca se respecta strict si regimul naturist de alimentatie.


Pentru uz intern, cele mai frecvente retete naturiste contin:


v Infuzie din coada soricelului (2 linguri flori proaspete si maruntite la 500 ml apa clocotita; se infuzeaza acoperit 20 minute, se strecoara si se bea intreaga cantitate de ceai caldut, fractionata in 4-5 reprize pe zi.


v Infuzie din 1 lingurita pulbere de coada-calului, uscata si macinata la 200 ml apa fiarta; se lasa sa infuzeze 20 minute, se strecoara si se beau 2 cani pe zi, una dimineata si una seara.


v Infuzie din 2 lingurite muguri de plop-negru la 200 ml apa clocotita; se infuzeaza acoperit 15 minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi, avand o secretie rezinoasa cu proprietati similare cu propolisul de albine.


v Decoct din 1 lingurita radacini de tataneasa la 250 ml apa rece; se fierbe 20-30 minute, se infuzeaza 15 minute, se strecoara si se beau 4 cani pe zi, avand actiune antimitotica de oprire a cresterii tumorilor datorita continutului ridicat in alantoina.


v Infuzie din amestec, in parti egale, cu galbenele, napraznic, tataneasa si trifoi rosu, cu bune efecte la bolnave care au fost supuse la radioterapie.


v Infuzie din amestecul a cate 40 g flori de coada soricelului, flori de galbenele, frunze de urzica vie si herba de cretisoara; se ia o lingura amestec la 250 ml apa clocotita, se infuzeaza acoperit 5 minute, se strecoara si se beau 3 cani pe zi la care se adauga cate o lingura de bitter suedez sau 4-5 picaturi suc de macrisul iepurelui.


v Infuzie din amestec, in parti egale, cu galbenele, cretisoara, coada soricelului, napraznic, traista ciobanului si angelica din care se ia o lingurita la 200 ml apa clocotita; dupa infuzare 5 minute, se strecoara si se beau 3 cani pe zi, cu adaus a cate 1-2 lingurite bitter suedez la cana. Intr-o alta reteta, traista ciobanului si angelica pot fi inlocuite cu tataneasa si urzica vie.


v Infuzie din amestec, in parti egale, de galbenele, cretisoara, muguri de plop negru, coada soricelului, sanziene, traista ciobanului, coacaz negru, din care se beau 2-3 cani pe zi in tratamentul ovarelor polichistice.


v Macerat glicerinat din fructe de zmeur si coacaz negru din care se iau 100 picaturi o data pe zi intr-un tratament de durata (3 luni) dupa care se va face o pauza de 2-3 saptamani si se reia tratamentul.


v Macerat din 2 lingurite plante de vasc din mar la 200 ml apa rece; se lasa 8 ore acoperit si se bea, in 2 reprize, din care una seara la culcare, fiind un bun inhibitor tumoral si imunostimulator.


v Tinctura din radacini de tataneasa (20 g uscate si macinate la 100 ml alcool 400) care se macereaza 7 zile si se consuma cate 20 picaturi de 3 ori pe zi, inainte de mese.


v Tinctura 10% in alcool 400 dintr-un amestec, in parti egale, cu frunze de tuia, flori si frunze de bujor de munte, herba de rostopasca si de saschiu, stigmate de sofran (Crocus), herba de piperul broastei (Polygonum hydropiper), fructe de fenicul si radacini de angelica. Se iau cate 15-20 picaturi, de 3 ori pe zi intre mese, intr-o cura de 1-2 luni pe trimestru.


v Gel stabilizat de Aloe vera care se agita pentru omogenizare si se consuma cate 1 lingurita de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de mesele principale, intr-o cura de 14-20 de zile.


v Extract uleios din amestec de galbenele, catina, cretisoara, coada soricelului si iarba talharului, din care se iau cate 25 picaturi de 3 ori pe zi, inainte de mese.


Reteta autorului contine: trifoi rosu, tataneasa, cretisoara, galbenele, coada soricelului, coada calului, plop negru, urzica vie, napraznic si bitter suedez.


Pentru uz extern se recomanda:


v Spalaturi vaginale cu 100-150 ml infuzie dintr-un amestec, in parti egale,(cate 30 g la 1 litru apa), de musetel, galbenele, coada soricelului, coada calului, scumpie (scoarta) si trifoi rosu (flori).


v Irigatii de 2-3 ori pe saptamana cu ceai de nalba.


v Bai de sezut, saptamanale, cu infuzie concentrata de coada soricelului.


v Comprese si cataplasme cu infuzie de coada calului la care se adauga bitter suedez, terci din frunze proaspete de tataneasa, flori proaspete de galbenele si coada soricelului si frunze de iedera si patlagina, amestecate cu tarate si pastrate toata noaptea pe zona inghinala si pubiana, atat in caz de fibrom nehemoragic cat si in cancer genital metastazic.


v Masaje de 3-5 ori pe zi cu uleiuri de cretisoara, tataneasa si coada soricelului si cu unguent de galbenele.Apiterapia recomanda cateva preparate:


v Amestec din 100 g miere de albine si 50 g Apilarmil din care se iau, zilnic, minim 3 linguri, timp de 3 luni, pentru a asigura curatirea organismului in caz de fibrom uterin sau cancer.


v Amestec din 100 g miere de albine + 5 g rasina de brad + 10 g pulbere de tapasnic cu flori rosii (Galeopsis ladanum), obtinand o pasta care se aplica pr zona pubiana, cateva zile la rand.


v Mielita cu 600 g miere de albine poliflora amestecata cu pulbere din herba de cretisoara (100 g), muguri de zmeur (100 g), muguri de plop negru (50 g) si seminte de angelica (50 g); se ia cate o lingurita de 3-5 ori pe zi, cu 10 minute inainte de mese.


Regimul alimentar


Are un rol deosebit de important atat in prevenirea bolii cat si pe parcursul terapiei. Exista o legatura incontestabila intre alimentatia zilnica si declansarea carcinogenezei. S-a demonstrat ca frecventa cancerului uterin este mai ridicata in tarile mai civilizate unde se consuma o hrana mai rafinata, supusa unui proces complicat de prelucrare termica, ceea ce creaza lezarea integritatii organismului si uzura rapida a corpului.


O dieta gresita poate actiona pe mai multe cai:


- consum exagerat de alimente, mai ales la femeile supraponderale;


- exces de grasimi animale, de carne (porc si vanat), mezeluri, afumaturi, prajeli si conserve;


- continut redus de fibre vegetale, absolut necesare pentru protectia mucoaselor intestinale;


- ingerarea prin hrana a unor substante cancerigene cum ar fi nitritii si nitratii din ingrasaminte chimice azotate care se combina cu aminele din alimente formand nitrozamine puternic cancerigene;


- contactul direct cu unele pesticide folosite in agricultura (erbicide, fungicide, insecticide).


Dupa declansarea cancerului devin strict interzise si alte alimente ca: alcool, tutun, cafea, ciocolata, zahar alb si produse fine de cofetarie, ciuperci, bicarbonat, condimente iuti, coloranti si conservanti chimici etc. Se va evita vitamina B12 care stimuleaza multiplicarea celulelor (inclusiv canceroase) si se va renunta la consumul de carne fripta pe carbuni in care se impregneaza o cantitate mare de benzipiren si acizi grasi aromatici cu proprietati cancerigene (in 500 g friptura se imbiba o cantitate de benzipiren egala cu cea din 600 tigari).


Ce se recomanda ?


Mai intai o cura de sucuri si cruditati (timp de 2 luni) continuata cu multe legume, fructe proaspete, sucuri naturale (de catina, zmeur, rozmarin) si, la anumite intervale, o cura de crutare digestiva (timp de 3-7 zile pe luna), cu adaus vitaminic (A, C, E).In locul proteinelor din carne se recomanda proteinele din soia, orez, lapte acru, branzeturi nefermentate, oua, drojdie de bere (30-50 g / zi), grau incoltit, tarate, paine integrala. Dintre legume sa nu lipseasca patrunjel, sfecla rosie, telina, spanac, morcov, stevie, varza alba, leustean, marar, tomate, ridichi, ceapa, usturoi, cartofi copti. Dintre fructele proaspete sunt indicate mere rosii, cirese, struguri, piersice, gutui, nuci, citrice, fructe de padure (afine, catina, zmeura). Sucurile din fructe se beau intre mese (cate 200-350 ml pe zi). Alternativ se consuma sucuri din legume obtinute prin extragere manuala sau mecanica si consumate, separat sau combinate, folosind morcov, telina, sfecla rosie, patrunjel radacini, tomate, varza alba si cartofi (circa 1 litru pe zi, fractionat in 3 reprize).


Dupa 2 luni de regim de cruditati si sucuri naturale se admite carne alba (pasare, peste), preparata sub forma de rasol (cate 250-350 g / zi de 2 ori pe saptamana).


Respectarea acestui regim alimentar revigoreaza sistemul imunitar al organismului pentru a rezista la invazia celulelor maligne.


Regimul de viata


Trebuie sa tina seama de actiunea nociva a ritmului trepidant al vietii, respectiv al stresului cronic cotidian, al solicitarilor fizice si nervoase precum si al factorilor poluanti din mediul inconjurator. Acesti factori declanseaza anumiti agenti endogeni generati prin tulburari genetice, hormonale, imunologice si psihoemotionale. Aparitia bolii este mai frecventa dupa o anumita varsta datorita actiunii prelungite a factorilor poluanti si a scaderii treptate a rezistentei organismului fata de agentii cancerigeni.


Vor fi evitate traumatismele la nivelul organelor genitale, focarele de infectie, intoxicatiile cronice, unele afectiuni grave precum si conflictele psiho-morale. In schimb se va respecta, cu strictete, igiena sexuala, a sarcinii, nasterii si alaptarii, cu evitarea avorturilor multiple. de asemenea se vor respecta normele de igiena a muncii si regimul de odihna.


Bolnava va avea incredere in tratamentele recomandate pe care le va respecta pentru a-si asigura controlul asupra tuturor mecanismelor de aparare a organismului slabit de boala.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!