Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 150 lei prin PLATA CARD BANCAR

Remedii naturale in caz de colici hepato-biliare

Remedii naturale in caz de colici hepato-biliare

(Raspunsuri la scrisorile cititorilor)


Articol publicat in ziarul Evenimentul din 15.11.2003.


Dna Eleonora Varzaru, din Roman, ne solicita sa publicam citeva retete de ceaiuri sau remedii naturale pentru colici hepato-biliare: “A inceput sa ma doara tare in partea dreapta, la ficat, o durere continua, apoi au aparut crizele si imi era foarte rau. Am mers imediat la doctor si mi-a spus de colici la ficat. Acum iau medicamentele prescrise dar as incerca si cu ceaiuri”.


Dna Varzaru, mai intii, este bine de stiut ca aceasta afectiune este accidentala, ca urmare a unor tulburari la nivelul cailor biliare extrahepatice. Substratul principal al durerii este un proces dischinetic in arborele biliar. Durerea apare brusc si atingerea apogeului dureros decurge rapid, in citeva minute, ore sau zile. Inceputul si stadiul maxim al durerii este in hipocondrul drept, pina spre coloana vertebrala. Evolueaza adeseori cu agitatie, meteorism (gaze), eventuale ascensiuni febrile, precedate uneori de frison; apar varsaturi biliare.


Ca metode terapeutice naturale in caz de colici hepato-biliare, cele mai utile sint dietoterapia si fitoterapia. Se consuma suc de ridichi negre, proaspat extras, cite 50-200 ml pe zi, in combinatie cu suc de morcovi, pastirnac si patrunjel. Acest remediu ajuta in toate afectiunile hepato-biliare sau in cazurile in care se urmareste drenajul hepato-biliar.


In cazul colicilor hepato-biliare cu o componenta nevrotica (agitatie), fitoterapia recomanda infuzia din flori de coada soricelului, 2 linguri la o jumatate de litru de apa clocotita, din care se bea cite o cana, la nevoie. Foarte eficienta este infuzia de rostopasca, o jumatate de lingurita la cana. Se beau 1-2 linguri, din 3 in 3 ore, in cursul unei zile. A se evita supradozarea, deoarece poate avea efecte toxice.


Dintre amestecurile de plante ultile in combaterea colicilor hepato-biliare, colaboratorul nostru, dl prof.univ.dr. Constantin Milica, specialist in fitoterapie, va recomanda: coada soricelului, flori de levantica, talpa gistei, frunze de menta, sunatoare, radacini de valeriana si fructe de fenicul, cite 10 g din fiecare. Se face infuzie dintr-o lingura amestec la o cana cu apa si se beau 1-2 cani pe zi.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!