Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 150 lei prin PLATA CARD BANCAR

Remedii la îndemînă pentru tratarea bronşitei cronice

Remedii la îndemînă pentru tratarea bronşitei cronice

Articol publicat in ziarul Evenimentul din 28.01.2006.


Colaboratorul nostru, prof.univ.dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie, coordonator al Centrului Aroma Iaşi recomandă cîteva plante cu reale calităţi în ameliorarea şi chiar vindecarea bronşitei cronice.


Foarte eficient, spune dl prof. Milică, este decoctul din 10-20 g rădăcină de iarbă mare, uscată şi mărunţită, la 1 l de apă, remediu din care se bea 2 căni/zi. Apoi, decoctul din rădăcină de ciuboţica cucului: o linguriţă de rădăcină, uscată şi măcinată, la o cană de apă, în care se adaugă şi un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu; se bea o cană/zi, în mai multe reprize, cîte 1-2 linguri la intervale de 2-3 ore.


Efecte deosebite mai are decoctul din rădăcină de săpunariţă: o linguriţă de rădăcină la o cană cu apă, remediu din care se iau cîte 3-5 linguri/zi.


Tot din rădăcină de săpunariţă se poate prepara un macerat la rece: o linguriţă de rădăcină, uscată şi mărunţită, la o cană cu apă, se lasă la macerat timp de 2-3 ore, cantitate care se bea în cursul unei zile.


Pentru bronşită cronică se mai poate folosi infuzia de isop, de cimbrişor, fructe de anason, fructe de chimion, frunze de tarhon şi decoctul din scai vînăt.


Dintre amestecurile de plante utile în combaterea acestei afecţiuni, dl Milică recomandă: frunze de nalbă de cultură (20 g), frunze de pătlagină (30 g), cimbrişor (10 g), muguri de plop (20 g), rădăcină de ciuboţica cucului (10 g) şi fructe de anason (10 g). Se prepară infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană cu apă clocotită şi se beau 2 căni/zi.


De asemenea, dl prof. Milică mai recomandă suferinzilor de bronşită cronică o tinctură 10 la sută, cîte 10-60 de picături, de 2-3 ori/zi, între mese, în cure de 1-2 luni/trimestru, din roua cerului (Herba Droserae), licheni de piatră (se poate înlocui cu licheni de prun sau cu mătreaţa bradului), frunze de tuia, coada şoricelului, frunze de podbal, talpa gîştei şi rostopască, în părţi egale. Nu uitaţi de curele cu sirop sau ulei din muguri de pin, cu propolis, drojdie de bere, porumb germinat, fulgi de ovăz şi ulei vegetal.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!