Uleiul gras aflat in coaja boabelor de catina alba este un bun stimulent imunitar, protejind mucoasele si pielea de actiunea nociva a unor radiatii. Uleiul de catina este al doilea din lume, dupa cel de palmier, ca bogatie in vitamina E.
Consumat intern, in doze de 20 picaturi de 3 ori/zi, timp de o luna, in 2-3 cure pe an, acest ulei este un tonifiant general, antianemic si vitaminizant.
La copii, dupa virsta de 1 an, se administreaza cite 5 picaturi, de 3 ori/zi. Doza poate fi marita cu virsta. “Uleiul de catina este un foarte bun tonic vascular si nervos, protector coronarian si antiaterosclerotic. Incetineste procesul de imbatrinire, previne aparitia cancerului (in special cancerul pulmonar la fumatori) si imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului, asigurind troficitatea celulei hepatice.
Prin continutul mare de beta-caroten, acest ulei este foarte eficient in stagnarea si regresul diverselor afectiuni oculare – miopie, hipermetropie, prezbitism, astigmatism, glaucom si cataracta”, ne-a spus dl prof. dr. Constantin Milică, doctor in fiziologie vegetala, specialist in fitoterapie.
Uleiul de catina poate fi cumparat din orice farmacie. In prezent, este disponibil si la Centrul de Tratamente Naturiste AROMA din Iasi, condus de domnul prof. Milică.
Articol publicat in ziarul Evenimentul din 02.11.2002.