Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 150 lei prin PLATA CARD BANCAR

Greata, voma

Greata, voma

1. Greata


Este senzatia neplacuta de respingere a continutului din stomac, datorita reducerii activitatii musculaturii stomacului. Boala  este acuzata de unii bolnavi de stomac, ficat, pancreas, apendicita, ocluzie intestinala, intoxicatii sau migrene. Mai poate sa apara la femei gravide, in primele luni de sarcina,  si la calatorii cu vaporul, avionul sau chiar cu automobilul (pe locurile din spate). 


2. Voma


Consta din evacuarea violenta, prin gura, a continutului gastric,  stomacal si intestinal, datorita unui act reflex de contractie spastica a diafragmei si a muschilor abdominali, comandat de un centru nervos situat in bulbul cerebral. Daca fenomenul se repeta, cauzele vomei trebuie sa fie cautate in indigestii, intoxicatii alimentare, chimice sau alcoolice, afectiuni gastro-ulceroase si hepatobiliare, sarcina, emotii puternice, frica, boli cardiace, renale si ale sistemului nervos, migrene, meningite, tumori cerebrale.


Tratamente naturiste


La senzatia de greata sau dupa golirea continutului stomacal prin voma se poate interveni cu ceaiuri calmante si uleiuri eterice din plante aromatice cu proprietati antiemetice care suprima vomismentele. Se recomanda infuzii sau decocturi din frunze de menta, roinita, plop negru si pelin, flori de tei, musetel si lavanda, herba de busuioc, cimbrisor si cerentel, radacini de angelica si valeriana, fructe de mararchimion, maghiran si ienupar, scoarta de stejar. Ceaiurile se beau reci, prin inghitituri rare, de preferat neindulcite sau cu adaus redus de zaharina.


Bune efecte are tinctura de valeriana (20 g radacini macerate timp de 8 ore in 100 ml alcool 70%); se strecoara si se iau cate 15-20 picaturi de 2-3 ori pe zi.


In cazul in care persista senzatia de voma, pentru a stimula actul reflex si a provoca vomismentul, se foloseste un decoct dintr-un amestec, in parti egale, cu radacini uscate si macinate de ciubotica cucului si saponarie; din amestec se iau 2 lingurite la 250 ml apa rece, se fierbe 10 minute, se infuzeaza 10 minute, se strecoara si se beau 1-2 ceaiuri neindulcite.


Regimul alimentar


Este bazat pe supe de zarzavat, orez si cartofi, pasate si strecurate, sucuri de fructe (lamai, gutui, piersice, zmeura etc) si bauturi reci (apa simpla sau plata) cu efecte calmante daca se beau lent, cu paiul sau lingurita. Bolnavul va suge o bucata de zahar pe care s-au pus cateva picaturi de ulei esential de menta.


Regimul de viata


Bolnavul va sta linistit in pat, va respira profund si va bea lichide reci. La sugari este obligatorie pozitia pe o parte pentru a evita asfixierea cu lichidul vomat.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!