Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 150 lei prin PLATA CARD BANCAR

Ghimpele (Xanthium spinosum), cel mai eficient remediu în tratarea afecţiunilor prostatei

Ghimpele (Xanthium spinosum), cel mai eficient remediu în tratarea afecţiunilor prostatei

Articol publicat in ziarul Evenimentul din 16.02.2006.


Experienţele clinice de pînă acum în fitoterapie au dovedit că există plante care pot rezolva majoritatea cazurilor de prostatită, fie acută sau cronică, dar şi o mare parte dintre cele de adenom de prostată. După cum ne-a spus dl prof.univ.dr. Constantin Milică, coordonatorul Centrului Aroma Iaşi, în tratamentul intern al bolilor prostatei, o atenţie deosebită se acordă ghimpelui (Xanthium spinosum), o plantă cu spini mulţi şi lungi, care creşte pe păşuni neîngrijite, numită popular şi holeră: “Prin substanţele active pe care le conţine, ghimpele induce o foarte puternică acţiune decongestivă, ceea ce ajută extrem de mult în afecţiunile prostatei. Se prepară decoct (fiertură), timp de 10 minute, din 1 g plantă uscată şi mărunţită, cu tot cu spini, la 200 ml de apă. După o filtrare atentă, din cauza spinilor, se beau cîte 2 căni de decoct călduţ în fiecare zi, dimineaţa şi seara, timp de 6 luni, apoi se continuă cu doar cîte o cană pe zi. O cură completă durează 6-18 luni, în funcţie de stadiul bolii şi de reactivitatea organismului. Un astfel de tratament reduce frecvenţa urinărilor nocturne, cu dispariţia usturimilor pe uretră şi revenirea prostatei inflamate la volumul normal. Au fost nenumărate cazuri în care, prin utilizarea ghimpelui sub o atentă supraveghere medicală, bolnavii au reuşit să evite operaţia de adenom”.


Alături de ghimpe, dl prof. Milică recomandă asocierea de plante diuretice, antiseptice, antiinflamatoare şi antitumorale. Foarte bună în acest sens este o “tinctură 10 la sută (20-40 pic) sau decoct 2-4 la sută (100 ml), ambele remedii de 2-3 ori/zi, între mese, 1-2 săptămîni/lună, din ghimpe, frunze de tuia, urzică moartă albă, rostopască, gălbenele, cimbrişor, coada şoricelului şi frunze de mesteacăn, în părţi egale”.


În cazurile fără indicaţie operatorie şi fără suspiciune de malignitate sau cînd o anumită stare a bolnavului nu mai permite actul operator, pe lîngă tratamentul medicamentos, dl prof. Milică recomandă şi următorul amestec: ghimpe (100 g), cimbrişor (50 g) şi coada şoricelului (50 g). Se pune 1 lingură de amestec la 300 ml apă, se fierbe 4-5 minute la foc slab, se lasă să se răcească, se strecoară şi se bea înainte de masă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!