Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 150 lei prin PLATA CARD BANCAR

Crudităţile, enzimele şi imunitatea

Crudităţile, enzimele şi imunitatea

Articol publicat in ziarul Evenimentul din 04.04.2007.


Alimentele crude hrănesc şi vindecă totodată, deoarece conţin enzime. Ele sînt necesare atît pentru cei bolnavi, cît şi pentru cei sănătoşi. Această hrană este un medicament zilnic, care ne întăreşte sistemul imunitar, apărîndu-ne de viroze şi de alte boli. Mai mult, un organism purificat de reziduuri prin intermediul alimentelor crude nu numai că nu se îmbolnăveşte atît de uşor, ci este protejat de multe boli grave.


După cum ne-a spus dl prof.univ.dr. Constantin Milică, doctor în fiziologie vegetală, specialist în fitoterapie şi coordonator al Centrului Aroma din Iaşi, o cură de 2-3 săptămîni cu crudităţi alungă oboseala şi îndepărtează depozitele de grăsimi în exces. Rezistenţa organismului va creşte considerabil, chiar dacă se depun eforturi fizice mari: “Organismul îşi preia din hrană doar acele principii nutritive necesare pentru a-şi îndeplini funcţiile. Restul de substanţe sînt eliminate sau stocate. de cîte ori sîntem bolnavi, se spune că datorăm boala unui virus. Este adevărat, dar deosebirea este că unii se îmbolnăvesc, iar alţii nu. Totul constă în capacitatea organismului de a se apăra de agenţi patogeni. Imunitatea este strîns legată de felul în care ne hrănim şi de reziduurile nocive din organism”.


Vegetarienii nu mănîncă deloc carne, dar ei fierb majoritatea mîncărurilor. Chiar dacă fierberea se face în aburi, enzimele tot sînt distruse. de aceea, vegetarienii nu sînt ocoliţi de boli şi sistemul lor imunitar nu este foarte puternic, în ciuda regimului urmat cu stricteţe. Zarzavaturile fierte în apă sînt cele mai puternic depreciate: “Prin fierbere sînt distruse nu numai enzimele, ci şi vitaminele. Vitamina C, al cărei rol este esenţial în purificarea sîngelui, se pierde total prin fierbere. Toate sărurile minerale se elimină prin apa care fierbe, chiar şi la aburi. În urma fierberii, zarzavaturile şi legumele nu mai conţin aproape nimic hrănitor, iar proteinele îşi pierd 2/3 din valoarea lor nutritivă. Proteinele modificate prin fierbere se depozitează în corp sub formă de reziduuri”, ne-a spus dl prof.univ.dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie.


“Hrana vie” ne apără de cancer


Enzimele sînt însăşi viaţa noastră, dar ele se găsesc numai în “hrana vie”. Mai mult, spune dl prof. Milică, există o legătură, care ar trebui să ne dea de gîndit, între lipsa “hranei vii” şi apariţia cancerului: “În corpul nostru există şi celule atipice, care se hrănesc şi se înmulţesc rapid datorită absenţei enzimelor. Formarea cancerului mai este favorizată şi de acţiunea unor chimicale incluse în hrană şi în stilul nostru de viaţa: îngraşăminte chimice, insecticide şi pesticide absorbite în plante de cultură, conservanţi toxici, medicamente chimice, clorul din apa de băut, nicotina sau sarea de bucătărie. Unele dintre aceste substanţe au capacitatea de a distruge microbii, dar ele distrug şi enzimele. Prin distrugerea enzimelor se poate declanşa un proces de anormalitate în înmulţirea celulelor. Acest proces este amplificat atunci cînd organismul este infiltrat cu substanţe toxice. În aceste condiţii, enzimele pierd controlul asupra înmulţirii normale a celulelor din organism, lăsînd cale liberă diviziunii haotice. Celulele anormale încep să se înmulţească rapid şi, astfel, se dezvoltă celulele canceroase”.


Cura periodică de detoxifiere


Experienţa medicilor arată că este greu de tratat un bolnav fără a da importanţă depuraţiei. Dacă nu sînt eliminate toxinele din organismul bolnavului, nici cele mai performante metode de tratament nu oferă un efect durabil. Detoxifierea, ne-a spus dl prof. Milică, se face periodic, la fiecare schimbare de sezon, sau cel puţin la interval de 6 luni, toamna şi primăvara: “Pentru eliminarea deşeurilor şi toxinelor din organism este bine să se respecte cîteva reguli simple, pe o perioadă de 7-14 zile, în care nu se consumă alimente prăjite, conservate sau afumate, carne şi mezeluri, alimente care conţin E-uri (coloranţi, conservanţi şi alţi amelioratori). Dulciurile se înlocuiesc cu fructe şi miere de albine naturală. Se elimină complet din alimentaţie făinoasele albe şi se consumă numai cereale, pîine neagră, de secară şi de tărîţe. Se mănîncă legume proaspete şi proteine vegetale (soia, ciuperci). Se bea cel puţin 2 l/zi de apă, sucuri de fructe sau ceaiuri de plante. Nu se consumă absolut deloc zahăr, cafea, alcool şi răcoritoare sintetice”.


Pentru energizare, spune dl Milică, se consumă ceai verde în locul cafelei. În fiecare seară, înainte de culcare şi dimineaţa, la trezire, se consumă următoarea băutură: un pahar de apă plată cu sucul de la o jumătate de lămîie şi 1 linguriţă de miere. Apoi, se mănîncă lactate proaspete: “Pentru detoxifierea vezicii biliare şi a ficatului, se bea, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o lingură de ulei de măsline presat la rece, cu puţin suc de lămîie, apoi se stă culcat pe partea dreaptă 20-30 de minute. Crizele de dischinezie biliară vor dispărea definitiv. Este bine ca măcar o zi pe săptămînă să se mănînce numai hrană vie. Deci, nu se consumă alimente fierte sau prăjite (mîncare gătită), ci numai alimente în stare naturală: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apă, ceaiuri. Dacă există voinţă şi se doreşte o detoxifiere mai profundă, este indicat să se consume hrană vie timp de 5-7 zile la rînd. Exerciţiile fizice, mersul activ, stimulează acţiunea sistemului cardiovascular şi procesele metabolice în organism, intensificînd funcţiile naturale de depuraţie”.


Pentru efecte maxime, aceste recomandări pot fi completate cu produse naturiste special create pentru eliminarea toxinelor din organism, produse care se găsesc în magazinele specializate sau la distribuitori autorizaţi. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!