Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 150 lei prin PLATA CARD BANCAR

Consumati infuzie de paducel, daca suferiti de acufene

Consumati infuzie de paducel, daca suferiti de acufene

INTREBARE - Dan O., Suceava:
„De cateva luni aud niste zgomote ciudate in urechi. Am fost la medic si mi s-a spus ca sufar de acufene, din cauza tensiunii arteriale crescute. As vrea sa stiu ce recomanda prof. Constantin Milică in astfel de cazuri. Va multumesc!“


* * *


RASPUNS - Prof. Dr. Constantin Milică:
Acufenele reprezinta o senzatie auditiva reala, care este perceputa numai de bolnav, manifestata sub forma de vajaituri, fluieraturi, orchestre muzicale, murmur oceanic, batai de ciocanele sau clopote. Apare la persoane cu hipertensiune arteriala, la cei care lucreaza neprotejati in spatii foarte zgomotoase, la bolnavi psihici sau la schimbarea brusca a altitudinii. In mod frecvent, acufenele sunt declansate de modificari in canalul auditiv extern (dopuri de cerumen, eczeme, furuncule), in urechea medie (otite acute, tumori sau sclerozarea timpanului) si in urechea interna (leziuni traumatice, toxice si infectioase).


Tratamentele fitoterapeutice sunt recomandate atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern.
In uz intern se folosesc:
- infuzie din flori uscate de paducel (50 g la un litru apa clocotita) din care se beau doua cani pe zi
- infuzie din herba de roinita (60 g la un litru apa fiarta), din care se bea cate o cana dupa mesele principale
- macerat timp de 12 ore dintr-o lingura malai la 250 ml apa; se strecoara si se bea, pe stomacul gol, 14 zile consecutiv, timp in care nu se consuma carne de porc si alcooluri


In tratamente externe se utilizeaza:
- tamponari cu vata in urechi cu ulei de sunatoare
- picaturi in urechea bolnava cu ulei din samburi de piersic sau suc de ceapa
- comprese cu decoct din amestec (trei linguri tarate de grau, o lingura petale de trandafir si doua lingurite de pelin) la 250 ml vin rosu natural, care se fierbe de doua ori cate 3-5 minute
- cataplasme pe talpi cu faina de mustar
- bai calde de maini si picioare cu faina de mustar sau cu paducel, salvie, papadie si piciorul-cocosului


In cadrul regimului alimentar se vor evita mesele copioase, se vor consuma mai multe legume (ceapa, usturoi, patrunjel) si fructe (caise, mere, piersice, alune). de asemenea, sunt interzise: grasimile animale, conserve, peste sarat, alcooluri. Se reduce la maximum consumul de sare.


Pacientii care sufera de acufene trebuie sa evite expunerea prelungita la soare si la temperaturi foarte ridicate. In schimb este indicat mersul descult prin apa curgatoare.


O reteta populara mentioneaza impachetari in jurul gleznelor cu frunze de varza, muiate in apa si strivite, care se pastreaza peste noapte. Nu uitati ca este posibil ca bolnavul sa-si piarda echilibrul, sa aiba ameteli si risca sa cada din picioare, ceea ce necesita o atenta supraveghere.


Articolul a fost publicat in Ziarul LUMINA (rubrica “Raspundem cititorilor”) din 10 aprilie 2010.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!