Livrare GRATUITA pentru comenzi care depasesc 150 lei prin PLATA CARD BANCAR

Catina alba, un excelent vitaminizant natural

Catina alba, un excelent vitaminizant natural

Persoanele anemice, convalescentii, cei predispusi la raceli si infectii, suferinzii de boli de piele, batrinii, copiii peste 7 ani, barbatii cu tulburari de dinamica sexuala si femeile fragile psihic, nervoase sau care doresc sa-si intareasca organismul inainte de o sarcina planificata, ca si persoanele sanatoase cu activitati solicitante fizic si psihic, sportivii, cei care fac adesea nopti “albe” inainte de examene, pot sa-si procure in aceasta perioada, in stare proaspata, un leac-minune din farmacia naturii - catina alba (Hippophae rhamnoides). In scopuri medicinale, de la catina se folosesc fructele mici, portocalii, care pot fi recoltate pina in luna decembrie.


Numita si “Ginsengul romanesc”, catina alba actioneaza ca o polivitamina naturala cu excelente calitati revigorante. “Fructele de catina contin mult betacaroten (necesar ochilor), microelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu si fier), 18 aminoacizi (inclusiv toti aminoacizii esentiali) si vitamine (A, E – “vitamina tineretii”, implicata in cele mai importante procese de regenerare din organism, F, D, C, P, K si complexul B – toate vitaminele de la B1 la B9). Fructele de catina stimuleaza apetitul sexual, combat infertilitatea atit la femei cit si la barbati, fiind considerate de catre cei stiutori o adevarata «viagra» naturala romaneasca. Uleiul gras aflat in coaja boabelor este un bun stimulent imunitar, protejind mucoasele si pielea de actiunea nociva a unor radiatii. Acest ulei este al doilea din lume, dupa cel de palmier, ca bogatie in vitamina E. Betasitosterolul, prezent cu precadere in seminte, actioneaza in tratamentul adenoamelor, in cancerul mamar, cervical si pulmonar, precum si in prevenirea tuturor cancerelor. Este antibacterian, antiinflamator si antiedemic, antimicotic, antiviral, vermifug, hepatoprotector si un excelent spermicid (50-150 g catina uscata pe zi). Este inhibitor al poftei de mincare in tratamentul obezitatii, reglator al lipoproteinemiei in tratamentul leucemiei si limfoamelor – 100 g catina uscata si macinata pe zi, timp de 3 luni”, ne-a spus dl prof. dr. Constantin Milica, specialist in fitoterapie.


Fructele uscate se pot folosi si la ceai, in amestecuri cu alte plante recomandate in efort intelectual prelungit. In centrele de produse naturale exista tot felul de preparate si capsule pe baza de catina dar, pentru eficienta maxima a tratamentului, cit si pentru reducerea costurilor, este preferabila folosirea fructelor proaspete, care adesea se procura din piata, la preturi modice. Pentru ca prelucrarea termica sa nu distruga vitaminele, cea mai buna metoda este consumarea fructelor ca atare. Cura cu boabe de catina se poate face prin mestecarea si inghitirea, dimineata, pe stomacul gol, a unui numar de boabe care creste progresiv, cu cite una pe zi. In prima zi se inghite un bob, a doua zi doua, timp de 30 de zile, dupa care doza scade progresiv. Este bine sa trecem peste gustul acru si senzatia de strepezire a dintilor, mestecind bine, mai ales semintele.


Cura este foarte eficienta ca intaritor natural si mijloc de intretinere. In anemii severe si suferinte grave, fructele de catina au efect mai puternic si mai rapid daca sint amestecate cu miere de albine. Pentru obtinerea acestui “cocteil”, boabele se storc, iar sucul se amesteca imediat cu miere, in parti egale. Dupa 24 de ore, timp in care este lasat sa macereze la rece, se consuma un paharel dimineata, pe stomacul gol. Acelasi efect il are si un amestec de boabe de catina in miere, care se consuma ca atare, mestecind boabele. Administrat seara, remediul are efect afrodisiac pentru ambele sexe. Pentru intarirea acestui efect, se amesteca 50 ml din siropul de catina cu 5 galbenusuri crude de oua de prepelita, se lasa la macerat 6 ore si se bea tot odata. Siropul de catina este excelent ca polivitamina naturala dar se dovedeste util si in cazuri de diaree, reumatism, urticarii si alergii, astenie si chiar depresii. Efectele se simt dupa 2-3 zile, iar o cura dureaza circa 30 zile. Este indicat ca o astfel cura sa se tina in fiecare an.


Articol publicat in ziarul Evenimentul din 14.09.2002.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!