Produs 100% natural, realizat cu materie primă medicinală din flora noastră spontană și cultivată, nepoluată, cu multiple beneficii terapeutice, descoperite, perfecționate și folosite în decursul a peste 50 de ani de experiență în fitoterapie, terapia medicală și alimentație naturistă de către Prof. Univ. Dr. Honoris Causa Constantin I. Milica.
Ingrediente:
Ceaiul conține un amestec complex de principii active extrase din plante medicinale atent selecționate, recunoscute pentru efectele lor antiinflamatoare, antioxidante și imunomodulatoare, utile în susținerea tratamentului poliartritei reumatoide.
Obligeană (Acorus calamus) – rădăcină
Plop negru (Populus nigra) – muguri
Frasin (Fraxinus excelsior) – frunze
Mesteacăn (Betula alba) – frunze
Sulfină (Melilotus officinalis) – herba
Urzică (Urtica dioica) – herba
Crețișoară (Alchemilla vulgaris) – herba
Păducel (Crataegus monogyna) – flori, frunze, fructe
Coada-calului (Equisetum arvense) – herba
Nuc (Juglans regia) – frunze
Acțiune și Efecte:
Reduce inflamația articulară și durerile asociate
Susține detoxifierea organismului și eliminarea toxinelor
Stimulează circulația sanguină și limfatică locală
Are proprietăți antioxidante și imunomodulatoare
Ameliorează rigiditatea și crește mobilitatea articulațiilor
Proprietăți:
Plantele conțin o combinație bogată de taninuri, flavonoide, derivați salicilici, compuși fenolici și uleiuri esențiale, ce acționează sinergic în combaterea proceselor inflamatorii.
Mod de preparare și utilizare:
Se infuzează o lingură din amestecul de plante în 250 ml apă clocotită, timp de 10-15 minute. Se recomandă consumul a 2-3 căni pe zi, preferabil între mese.
Recomandări și Precauții:
Produs destinat uzului intern. Evitați consumul în caz de alergie la oricare dintre plante. Consultați medicul în caz de sarcină, alăptare sau alte afecțiuni cronice.
Vezi mai mult
Informatii conformitate produs
Dimensiune:
15 x 15 x 10 cm
Cantitati:
100 g
Ingrediente:
Frasin,
Paducel,
Cretisoara,
Plop,
Mesteacan,
Nuc,
Urzica,
Obligeana,
Coada calului,
Sulfina
Recomandat pentru:
Poliartrita Reumatoida
Afectiuni:
Poliartrita Reumatoida
Greutate:
100 g,
0.1
Tip Ceai:
Plante
Aroma:
Plante
Destinat Pentru:
Ceainic
Greutate:
100 g
Actiune si Efecte
- regenerarea cartilajului articular,
- imbunatatirea functiei circulatiei,
- reduce inflamatia si durerea,
- incetineste procesele de imbatranire,
- regenereaza si intinereste vizibil organismul,
- participa la regenerarea sistemul articular, osos si muscular;
- regleaza relaxarea si contractilitatea muschilor, efect antioxidant,
- contribuie la buna functionare a sistemului nervos si a transmiterii impulsurilor nervoase,
- blocheaza productia de prostaglandine
Proprietati :
diuretice, dezinfectante, calmante, antireumatismale, antiinflamatoare, antiseptice, antibiotice, astringente, cicatrizante, epitelizante, vulnerare, analgezice, diaforetice, tonice, balsamice, aromatizante, antiscorbutice. Acest produs este un supliment alimentar, fiind rezultatul unor ample studii de biochimie asupra complexului de principii active, existente in diferite organe vegetale: predomina zaharurile si sărurile minerale, taninuri, chinone cu structura asemănătoare vitaminei K, derivatii cumarinici, fraxozida- un glicozid de natura cumarinica, cvercitrina, substante flavonice; ulei volatil bogat in terpene, acizi organici si saruri minerale de Fe si Cu. Aceste grupe de substante sunt usor metabolizate si asimilate in corpul uman, unde exercita efecte benefice in prevenirea si combaterea afectiunii poliartrita reumatoida.
Administrare
Mod de Preparare:
Se face infuzie dintr-o lingura de amestec la 200 ml apa fiarta.Cand apa a dat in primul clocot se opreste focul , se adauga cantitatea de planta , se acopera si se lasa la infuzat timp de 10 minute.
Mod de Administrare:
Se beau 3 cani de ceai pe zi inaintea meselor principale. Indicatii suplimentare si un orar personalizat de administrare puteti primi de la un fitoterapeut specializat Herbalrom, dupa plasarea comenzii. Modul de administrare poate fi diferit in situatia in care se urmeaza si alte tratamente complementare. Fiecare cana de ceai se consuma cu gurite mici si rar, preparata in acea zi si in acel moment!
Durata Cureii:
Tratamentul este de lunga durata, intre 6-12 luni, cu sustinerea tratamentului de intretinere. Dupa consumul ceaiului, bolnavul va sta culcat, timp de 10-20 minute, pe partea dreapta pentru a permite ca lichidul ingerat sa treaca usor prin canalul hepatic si canalul coledoc.
Regim Alimentar:
Se incepe cu o cura depurativa de 5-7 zile pe luna cu zarzavaturi crude din care sa nu lipseasca varza, morcov, telina, sfecla rosie, marar, patrunjel, praz, ceapa, urzici, la care se adauga supe de legume sau de fasole boabe, lapte acru, lapte proaspat (1/2 litru), zer, iaurt, brânza, untura de peste, orez (fiert in lapte), seminte crude de dovleac sau floarea soarelui, nuci, arahide, cartofi (fierti in lapte si amestecati cu ulei de masline si un galbenus de ou). Se mai poate consuma terci de grâu incoltit cu miere de albine si cafea de cicoare.Dimineata, inainte de micul dejun, se beau 250 ml suc de telina, timp de 21 de zile consecutiv iar seara sunt indicate sucuri de morcov (200 ml), radacini de pastârnac sau patrunjel (100 ml), sfecla rosie (100 ml) si varza (100 ml).Se interzice consumul intern de hrean si ardei iute. Alimentatia zilnica va fi fractionata in 5-6 mese, fiecare in volum redus pentru a evita efortul in digestie la care ar fi supus ficatul si pancreasul. De evitat contactul si ingerarea de alimente degradate sau toxice! Un regim alimentar mai amanuntit va fi atasat tratamentului la expediere.
Recomandari si Contraindicatii
Contraindicatii:
Nerecomandat a fi consumat in sarcina, alaptare si copii mai mici de 5 ani!
Efecte Secundare si Interactiuni:
In dozele recomandate nu se cunosc interactiuni cu alta medicatie sau alimente si nici alergii specifice.