Produs 100% natural, realizat cu materie primă medicinală din flora noastră spontană și cultivată, nepoluată, cu multiple beneficii terapeutice, descoperite, perfecționate și folosite în decursul a peste 50 de ani de experiență în fitoterapie, terapia medicală și alimentație naturistă de către Prof. Univ. Dr. Honoris Causa Constantin I. Milica.
Ingrediente:
Ceaiul conține un amestec complex de plante medicinale atent selecționate, recunoscute pentru efectele lor antispastice, calmante, antiinflamatoare și digestive, recomandate în susținerea sănătății colonului și ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil:
Salcâm (Robinia pseudacacia) – flori
Tei (Tilia cordata) – flori
Roiniță (Melissa officinalis) – herba
Codița-șoricelului (Achillea millefolium) – herba
Valeriană (Valeriana officinalis) – rădăcină
Coada-racului (Potentilla anserina) – herba
Mușețel (Matricaria chamomilla) – flori
Coriandru (Coriandrum sativum) – fructe
Busuioc (Ocimum basilicum) – herba
Cimbrișor (Thymus serpyllus) – herba
Acțiune și Efecte:
Reduce spasmele și durerile abdominale;
Calmează inflamația și iritația mucoasei digestive;
Susține digestia și echilibrul florei intestinale;
Ameliorează balonările și disconfortul abdominal;
Are efect calmant asupra sistemului nervos, reducând anxietatea asociată cu colonul iritabil.
Proprietăți:
Produsul este bogat în flavonoide, taninuri, uleiuri esențiale și mucilagii, care acționează sinergic pentru a relaxa musculatura intestinală, reduce inflamațiile și proteja mucoasa colonului.
Mod de utilizare:
Se prepară prin infuzare: 1 lingură de amestec la 250 ml apă clocotită, se lasă acoperit 10–15 minute, apoi se strecoară.
Se consumă 2-3 căni pe zi, preferabil după mese, pe o perioadă de minim 3 săptămâni.
Recomandări și Precauții:
Produs destinat uzului intern.
Nu se recomandă în caz de alergii la oricare dintre plante sau în sarcină fără consult medical.
Consultați medicul înainte de utilizare în cazul afecțiunilor intestinale severe.
Vezi mai mult
Informatii conformitate produs
Dimensiune:
15 x 15 x 10 cm
Cantitati:
100 g
Ingrediente:
Roinita,
Tei,
Valeriana,
Codita soricelului,
Musetel,
Coada calului,
Busuioc,
Coriandru,
Salcam,
Cimbrisor
Afectiuni:
Colon iritabil
Recomandat pentru:
Colon iritabil
Greutate:
100 g,
0.1
Tip Ceai:
Plante
Aroma:
Plante
Destinat Pentru:
Ceainic
Greutate:
100 g
Actiune Si Efecte
- reglarea digestiei, datorita plantelor bogate in clorofila si vitamin K
- refacerea florei intestinale
- curatirea sangelui
- calmarea spasmelor
- reducerea balonarii
- reglarea tranzitului intestinal
- reglarea activitatii muschilor intestinali
- curatirea mucoasei colonului
- eliminarea gazelor
Proprietati :
antiseptic, carminative, antispastice si sedative Acest produs este un supliment alimentar , fiind rezultatul unor ample studii de biochimie asupra complexului de principii active, existente in diferite organe vegetale :alcaloizi, taninuri, saponine, glicozizi, hidrocarburi alifatice, acizi organici, fenoli, cetone, terpenoide. Aceste grupe de substante sunt usor metabolizate si asimilate in corpul uman, unde exercita efecte benefice in prevenirea si combaterea colonului Iritabil.
Administrare
Mod De Preparare: Se face infuzie dintr-o lingura de amestec la 200 ml apa fiarta. Cand apa a dat in primul clocot se opreste focul , se adauga cantitatea de planta , se acopera si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Mod De Administrare: Se beau 2-3 cani de ceai pe zi independent de mese. Indicatii suplimentare si un orar personalizat de administrare puteti primi de la un fitoterapeut specializat Herbalrom, dupa plasarea comenzii. Modul de administrare poate fi diferit in situatia in care se urmeaza si alte tratamente complementare.
Mod De Administrare Extern
baie calda relaxanta, in care se adauga cate 3 picaturi de ulei essential de menta si ienupar masaj abdominal, cu miscari lente, in sensul acelor de ceasornic, cu amestec de ulei essential de menta, santal, samburi de struguri si migdale dulci Fiecare cana de ceai se consuma cu gurite mici si rar, preparata in acea zi si in acel moment.
Durata Curei:
Tratamentul este pentru o perioada de 3-6 luni. Dupa consumul ceaiului, bolnavul va sta culcat, timp de 10-20 minute, pe partea dreapta pentru a permite ca lichidul ingerat sa treaca usor prin canalul hepatic si canalul coledoc.
Regim Alimentar:
Este indicat ca pacientii cu sindromul colonului iritabil sa tina un jurnal in care sa inregistreze meniurile consummate la fiecare masa si simptomele aparute, pentru a identifica alimentele care provoaca neplaceri digestive. Astfel vor fi eliminate alimentele alergene si netolerate de organism. Nu poate fi recomandata o dieta unica pentru toti pacientii. De evitat contactul si ingerarea de alimente degradate sau toxice! Un regim alimentar mai amanuntit va fi atasat tratamentului la expediere.