Produs 100% natural, realizat din plante medicinale atent selecționate pentru susținerea sănătății pulmonare și modularea proceselor inflamatorii. Formula recomandată de Prof. Univ. Dr. Honoris Causa Constantin I. Milica.
Ingrediente:
Podbal (Tussilago farfara) – frunze: emolient și calmant al mucoaselor respiratorii
Pătlagină (Plantago lanceolata) – herba: antiinflamator, antiseptic și calmant
Isop (Hyssopus officinalis) – herba: expectorant și bronhodilatator
Coada calului (Equisetum arvense) – herba: regenerant tisular și diuretic
Ienupar (Juniperus communis) – bace: antiseptic și expectorant
Busuioc (Ocimum basilicum) – herba: antispastic și imunomodulator
Salvie (Salvia officinalis) – herba: antiinflamator și antiseptic
Sânziene (Galium verum) – herba: diuretic și antiinflamator
Lumanarică (Verbascum phlomoides) – herba: emolient și expectorant
Soc (Sambucus nigra) – flori: diaforetic și imunostimulator
Acțiuni și beneficii:
Moderează procesele inflamatorii pulmonare
Susține detoxifierea și regenerarea țesuturilor
Facilitează eliminarea secrețiilor și reduce tusea
Are efect imunomodulator și antispastic
Contribuie la echilibrul general al funcțiilor respiratorii
Mod de preparare și administrare:
Se pune 1-2 lingurițe de amestec într-o cană cu 250 ml apă clocotită
Se lasă la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoară
Se beau 2-3 căni pe zi, preferabil între mese
Cura durează minim 4-6 săptămâni, cu pauze la recomandarea specialistului
Precauții:
A nu se folosi în caz de alergii la plantele componente
Consultați medicul înainte de utilizare în caz de sarcină, alăptare sau tratamente medicamentoase concomitente
Vezi mai mult
Informatii conformitate produs
Dimensiune:
15 x 15 x 10 cm
Tip Ceai:
Plante
Aroma:
Plante
Destinat Pentru:
Ceainic
Greutate:
100 g,
0.1
Greutate:
100 g
Actiune si Efecte
Proprietati : emoliente, expectorante, pectorale, antispastice, antitusive, antiseptice ale aparatului respirator, secretolitice, sudorifice, depurative, tonic aperitive, antiinflamatoare, vulnerare, astringente.. Efecte: suprimarea functionarii sistemului imunitar, sistem imunitar care este „suprasolicitat”, iar organismul incepe sa atace propriile tesuturi si organe, inclusiv pe cele sanatoase, reducerea inflamatiei, reducerea leziunilor pielii, reducerea oboselii si intarirea sistemului muscular, reabilitare pulmonara calmand simptomele specifice, reducerea stresului.
Administrare
Mod de preparare: se face infuzie din 1 lingura de amestec la 250 ml apa fiarta. Cand apa a dat in primul clocot se opreste focul , se adauga cantitatea de planta , se acopera si se lasa la infuzat timp de 5-10 minute. Mod de administrare: se beau 2-3 ceaiuri caldute pe zi, intre mese. Atunci cand ceaiul se combina si cu alte produse complementare, va fi recomandat pe ore si cantitati de catre specialistul fitoterapeut! Durata curei: tratamentul este recomandat pe o perioada nelimitata de timp, pana la echlibrarea si normalizare activitatii pulmonare. Asocieri cu alte produse: efecte sinergice sau complementare in tratamentul efectuat il au, tinctura bitter, tinctura propolis, tinctura artemisin. Extern: se fac bai generale de plante ,bai care sa fortifice organismul si sa impiedice orice forma de infectie, fie ea fungica sau microbiana, bai peste care se adauga si uleiuri esentiale combinate; introducerea activitatii fizice in programul zilnic ajuta la recuperare. Regim alimentar: se recomanda o cura de 2-3 zile cu sucuri de fructe si legume. De evitat contactul si ingerarea de alimente degradate sau toxice! Un regim alimentar mai amanuntit va fi atasat tratamentului la expediere!
Recomandari si Contraindicatii
Contraindicatii: nerecomandat a fi consumat in sarcina, alaptare si copii mai mici de 5 ani! Efecte secundare si interactiuni: in dozele recomandate nu se cunosc interactiuni cu alta medicatie sau alimente si nici alergii specifice. Fiecare cana de ceai se consuma cu gurite mici si rar, preparata in acea zi si in acel moment! Acest produs este un supliment alimentar , fiind rezultatul unor ample studii de biochimie asupra complexului de principii active, existente in diferite organe vegetale: mucilagii, inulina, taninuri, hiperina, steroli, tusilagina, acizi organici, acizi grasi, insulina, pigmenti, ulei eteric, saruri minerale. Aceste grupe de substante sunt asimilate si metabolizate de organism unde exercita efecte benefice si sinergice in afectiunile aparatului respirator superior si inferior.