Ulei pentru Artroza

22 lei

Descriere

Proprietati antialergice, antiinflamatoare, antitoxice, dezinfectante, sudorifice, antifebrile, diuretice, depurative, calmante .

Produs pentru Afectiuni Reumatismale

Cantitate: 100 ml

Descriere

Comanda si beneficiezi de Consiliere Gratuita in luarea tratamentului (telefonic sau in persoana). Pentru orice informatii, intreaba specialistul

ULEI ARTROZA-COXARTROZA-GONARTROZA

OSTEOPOROZA

Produs complex, 100% natural,cu materie prima medicinala din flora noastra spontana si cultivata, nepoluata, cu numeroase beneficii, descoperite, perfectionate si folosite in decursul celor 50 de ani de activitate ale Prof. Univ. Dr. Honoris Causa Constantin I. Milica in terapia medicala, cosmetica si alimentatie naturista!

INGREDIENTE: produs complex ce realizeaza corelatiile directe dintre boala si actiunile specifice ale principiilor active din 10 plante medicinale! Omogenizarea amestecului, macerarea,filtrarea si ambalarea se realizeaza manual, in flacon brun pet 100 ml si dop alb cu membrana!

  1. Galbenele ( Calendula off.) herba
  2. Salcie (Salix alba) scoarta
  3. Stejar (Quercus robur) scoarta
  4. Salvie (Salvia off.) herba
  5. Menta (Mentha piperita) herba
  6. Nuc ( Juglans regia ) frunze
  7. Macese ( Rosa canina ) fructe
  8. Frasin (Fraxinus excelsior ) frunze
  9. Dud ( Morus nigra ) frunze
  10. Musetel ( Matricaria chamomilla) herba
  11. Ulei canepa

PROPRIETATI : antialergice, antiinflamatoare, antitoxice, dezinfectante, sudorifice, antifebrile, diuretice, depurative, calmante si revulsive local

EFECTE: antiinflamatoare si de activare a circulatiei sangelui

MOD DE PREPARARE:  –

MOD DE ADMINISTRARE:  masaje locale, de 2-3 ori pe zi. Atunci cand uleiul se combina si cu alte produse complementare, va fi recomandat intr-o ordine de aplicare, in anumite momente din zi, de catre specialistul fitoterapeut!

DURATA CUREI: tratamentul este de lunga durata, intre 4-6 luni.

ASOCIERI CU ALTE PRODUSE: efecte sinergice sau complementare in tratamentul efectuat il au, CEAIUL REUMATISMAL ACUT, CEAIUL COXARTROZA-GONARTROZA-OSTEOPOROZA-ARTROZA,  TINCTURA EXTERNA REUMATISM  ACUT SI SPONDILOZA , TINCTURA  EXTERN ARTROZA , ULEIUL PENTRU MASAJ SCIATICA – REUMATISM ACUT- SPONDILOZA si UNGUENTELE PENTRU DURERI MUSCULARE SI ARTICULARE, UNGUENTUL PENTRU SCIATICA SI POLIARTROZE,UNGUENTUL PENTRU ARTROZA, BALSAM ARTROZA, GEL REUMATISM SI ARTROZA.

Extern: in uz extern, tratamentele se diversifică în funcţie de localizarea afecţiunii.La gonartroză şi în dureri de umeri, coate şi pumn se recomandă comprese calde şi cataplasme pe încheieturile dureroase, cu efecte antiinflamatoare şi de intensificare a circulaţiei sângelui. Cel mai frecvent este uzitată făina de muştar negru (umezită cu apă fierbinte şi pusă într-un săculeţ de pânză pe locul dureros). Efecte bune au şi frunzele zdrobite de brânca ursului, rozmarin, nuc, pelin, salvie, urzică, felii de ceapă, usturoi şi praz, flori de fân cosit, muşeţel şi gălbenele, paie tocate de ovăz, hrean ras (amestecat cu făină integrală), lujeri de tomate, scoarţă de salcie sau stejar, terci de cartofi, muguri de plop şi herba de pedicuţă.

După baie se fac frecţii cu tinctură de tătăneasă, tinctură de spânz şi ulei de cimbrişor. Extractele de castan sălbatic şi cele de coada calului conţin cantităţi mari de siliciu, un oligoelement important pentru funcţionarea articulaţiilor.

În cazuri mai grave se fac împachetări cu foi de varză crudă sau fiartă, urmate de împachetări cu parafină sau nămol de turbă din zona Vatra Dornei şi Poiana Stampei (câte 30 minute în fiecare seară).

Dacă s-a acumulat lichid la genunchi (hidrartroză), este indicat masajul cu alifie de răşină, gălbenele, tătăneasă, sânziene şi bitter suedez, precum şi comprese cu tinctură de castane, rodul pământului, ardei iute, foi de dafin şi flori de leandru.

La durerile de şolduri şi de coloană se recomandă băi călduţe (370C), generale sau de şezut, cu plante care au proprietăţi antiinflamatoare, băi cu făină de muştar negru, cetină de conifere, flori de gălbenele, lavandă şi muşeţel, frunze de mentă, mesteacăn, frasin, nuc, rozmarin, salvie, sovârv, urzică, fân uscat, fructe de ienupăr şi castan, rădăcini de tătăneasă, scoarţă de salcie sau de stejar. Se stă în baie 20 minute, cu tot corpul acoperit până la umeri. Sunt indicate şi băile cu sare de Bazna sau de Bălţăteşti, cu mişcări permanente ale mâinilor şi picioarelor în apă.

REGIM ALIMENTAR:  Pentru prevenirea şi combaterea artrozelor, alimentaţia trebuie să fie completă, asigurând necesarul proteic şi caloric, cu diferenţieri pe vârste, începând din copilărie şi până la adânci bătrâneţe.

În copilărie este necesară o suplimentare cu nutrienţi care conţin calciu, fluor, seleniu şi vitamine (D, E, C, B). Aceste componente vor fi asigurate pe cale naturală prin alimente bogate în proteine, săruri minerale şi vitamine (lapte, ouă, carne de vită şi pasăre, zarzavaturi şi fructe). Cu siguranţă că orice dezechilibru din copilărie ar putea avea repercusiuni pentru tot restul vieţii.

O mare atenţie se va acorda produselor lactate (zilnic 500 ml lapte dulce, iaurt sau brânzeturi), bogate în calciu pentru prevenirea osteoporozei şi refacerea oaselor afectate. De asemenea, se vor consuma produse apicole, gemuri de fructe (în special din măceşe), drojdie de bere (2-3 linguri pe zi), zeamă de lămâie, ulei presat la rece, surse de vitamine naturale (D, B, C, A, K) şi surse de săruri minerale (Ca, Fe, Mg, Se, F). Se admite consumul de carne de pasăre şi de viţel, peşte, cereale (grâu germinat, fulgi de porumb, ovăz şi orz), legume proaspete (varză, salată, castraveţi, ceapă, spanac, conopidă, cimbru, pătrunjel), supe de fasole şi de ceapă, cartofi tineri, păstăi de fasole verde, usturoi crud (1-2 căţei pe zi timp de 3 săptămâni), cură de 10-20 zile cu sucuri de legume rădăcinoase (morcov, sfeclă roşie, ţelină, păstârnac, pătrunjel).

Unele popoare au obiceiul ca la sfârşitul mesei să consume sucuri de fructe (vişine, coacăze, lămâi), fructe zemoase (pepene verde şi galben, cireşe, fragi, zmeură, căpşuni, mere, pere) sau ceaiuri fierbinţi de tei sau muşeţel.

Sunt interzise: mâncărurile grase, carne de porc şi de vânat, grăsimi animale, mezeluri, afumături, conserve, murături şi alimente care intensifică decalcifierea oaselor.

Evitaţi statul prelungit în picioare

Bolnavul va evita frigul, umezeala, ceaţa, curenţii de aer rece, eforturile fizice, ridicarea de greutăţi mari, urcarea scărilor sau mersul grăbit pe jos la distanţe mari. Toate aceste acţiuni produc o uzură accentuată a articulaţiilor. În aceste cazuri se va folosi un baston care va prelua din presiunea greutăţii corpului pe locul afectat.

Pentru fiecare grup de afecţiuni se vor lua unele măsuri speciale: la gonartroze se evită statul prelungit în picioare şi mersul pe teren accidentat (bolovănos); la coxartroze se evită poziţia şezând timp îndelungat, mersul pe jos şi urcatul treptelor la blocuri înalte fără lift; la spondiloză se vor controla mişcările care solicită coloana vertebrală (conducerea autovehiculelor timp îndelungat, schimbări bruşte de poziţie).

Este dăunător şi statul prelungit în picioare (la locul de muncă), mai ales cu încălţăminte incomodă, cu tocuri înalte şi vârfuri ascuţite.

Îmbrăcămintea va fi călduroasă şi comodă, potrivit sezonului, renunţând la moda dezgolirii şoldurilor. Încălţămintea va fi din piele, cu toc normal şi vârf rotund.

Se va evita tendinţa de sedentarism (în pat sau la televizor), precum şi starea de obezitate, care favorizează anchilozarea oaselor şi instalarea unei invalidităţi ireversibile.

În schimb, se vor face, zilnic, plimbări pe teren plan şi exerciţii fizice în aer liber, gimnastică medicală şi la domiciliu, precum şi sporturi uşoare, în limitele normale de efort (înot, ciclism, mişcări de pedalare pe bicicletă fixă).

În cazul scurtării unui picior, din cauza coxartrozei, se vor purta talonete şi un baston pe partea sănătoasă, pentru a prelua din greutarea corpului. Pe articulaţiile dureroase şi umflate se vor pune comprese reci şi se fac masaje cu tincturi şi uleiuri antiartrozice sau frecţii cu spirt medicinal şi oţet, îndoit cu apă.

Nu este indicat consumul exagerat de antibiotice şi analgezice care maschează boala şi întârzie aplicarea tratamentelor corespunzătoare.

la persoanele care sufera de reumatism, alimentatia trebuie sa fie completa pentru a satisface necesarul de proteine, vitamine (A, C, K) si saruri minerale. Se incepe cu o cura depurativa de 5-7 zile pe luna cu zarzavaturi crude din care sa nu lipseasca varza, morcov, telina, sfecla rosie, marar, patrunjel, praz, ceapa, urzici, la care se adauga supe de legume sau de fasole boabe, lapte acru, lapte proaspat (1/2 litru), zer, iaurt, branza, margarina, untura de peste, orez (fiert in lapte), seminte crude de dovleac sau floarea soarelui, nuci, arahide, cartofi (fierti in lapte si amestecati cu ulei de masline si un galbenus de ou). Se mai poate consuma terci de grau incoltit cu miere de albine si cafea de cicoare.

Dimineata, inainte de micul dejun, se beau 250 ml suc de telina, timp de 21 de zile consecutiv iar seara sunt indicate sucuri de morcov (200 ml), radacini de pastarnac sau patrunjel (100 ml), sfecla rosie (100 ml) si varza (100 ml).

Se va consuma carne de pasare si de vitel, peste, cereale (fulgi), supe, cartofi tineri, sucuri naturale de fructe.

Se interzice consumul de mancaruri grase, carne de porc si de vanat, grasimi animale, mezeluri, afumaturi, conserve, muraturi in saramura sau otet, hrean, ardei iute, tutun, bauturi alcoolice si sare (pentru a evita inflamatiile articulare). Se controleaza consumul alimentelor acre care maresc decalcifierea si reduc rezistenta oaselor la presiune, frecare si frangere.

De evitat contactul si ingerarea de alimente degradate sau toxice!  Un regim alimentar mai amanuntit va fi atasat tratamentului la expediere!

CONTRAINDICATII:  Nerecomandat in sarcina, alaptare si copii mai mici de 5 ani!

EFECTE SECUNDARE SI INTERACTIUNI: In dozele recomandate nu se cunosc interactiuni cu alta medicatie sau alimente si nici alergii specifice. Produsul se pastreaza la rece!

Acest produs face parte din categoria unguente, geluri, balsamuri si solutii , fiind rezultatul unor ample studii de biochimie asupra complexului de principii active, existente in diferite organe vegetale . Aceste specii vegetale, intalnite in natura,  au proprietati antialergice, antiinflamatoare, antitoxice, dezinfectante, sudorifice, antifebrile, diuretice, depurative, calmante si revulsive local. Grupele de substante din principiile active sunt usor absorbite la nivelul epidermei, unde exercita efecte benefice in prevenirea si combaterea afectiunilor reumatismale cronice si acute.

 

 

Recenzii

Nu sunt recenzii inca.

Fi primul care lasa un review pentru “Ulei pentru Artroza”

“Tot ceea ce muncesc eu, de 67 ani, are la baza biochimia. Nu e nimic artificial sau chimical.” – Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Constantin Milică Dismiss

Open chat
Powered by
Acest site utilizează module cookies și servicii terțe. Accept