(Raspunsuri la scrisorile cititorilor)

Domnul Vasile Catarau, din Botosani, ne scrie ca, in spital, i s-a pus diagnosticul orhiepididimita: “Eu stiu doar ca ma dor testiculele. Ce boala-i asta si cum pot sa-i dau de capat cu ceaiuri, ca n-am bani de medicamente”.

Dle Catarau, boala de care suferiti este o inflamatie a testiculelor. Nu neglijati medicatia prescrisa de doctor, pentru ca tratamentul naturist in acest caz poate doar sa ajute la vindecare si, nicidecum, sa vindece singur.

Domnul prof. dr. Constantin Milică, specialist in fitoterapie, va recomanda sa folositi infuzie 2-4 la suta, 250 ml de 2-3 ori/zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale, in cure de 1-2 saptamini pe luna, din frunze de tuia (5 parti), licheni de piatra (5 p), rostopasca (1 p), galbenele (2 p), coaja de salcie (4 p), flori de soc (3 p) si matase de porumb (3 p).

Consumati propolis si polen (cu doza de atac), drojdie de bere si argila. Regimul alimentar prescris de doctor este foarte important. A se evita raportul sexual in perioada tratamentului. Boala necesita o supraveghere medicala riguroasa.

Articol publicat in ziarul Evenimentul din 01.02.2003.