Tratament Diabet
Categorie de tratament diabet, 100% natural
Pentru a putea discuta destre un tratament diabet, este necasara intelegerea acestei afectiuni. Diabetul se manifesta prin scaderea capacitatii organismului de a utiliza ceea ce numin glucide, fapt datorat reducerii sau absentei secretiei de insulina produsa de catre pancreas. Exista doua tipuri de diabet: tipul I, afectiune ce afecteaza aproximativ 5% din diabetici. Boala poate fi una ereditara, si poate debuta inca din copilarie sau din tinerete. In alte cazuri este o afectiune dobindita in copilarie datorita unor infectii virale. Al doilea timp de diabet (de tipul II), afecteaza 90-95% din diabetici, si apare la adulti, intre virstele de 30 si 50 de ani. Boala poate aparea si la persoane cu tendinta de obezitate.
Tratament Diabet
Avantajele produselor Herbalrom
Ingrediente 100% naturale
Bazate pe studii stiintifice
Creat folosind flora spontana
Fara conservanti sau coloranti
Fara tratament chimic sau termic
Fara indulcitori artificiali sau arome
Tratament Diabet
informatii privind moduri de tratament diabet
Cei care sufera de acaesta afectiune au suficienta insulina in organism, insa aceasta este blocata, sau este inactivata receptivitatea celulelor la actiunea insulinei. Diabetul este asadar o disfunctie la nivel neuro-vegetativ, de natura endocrina, datorata in mod preponderent insuficientei functionale, corpul afectat fiind incapabil sa fabrice o cantitate normala de hormon hipoglicemiant (insulina) care sa poata asigura un consum optim de glucide, ce provin din alimente sau rezultate din metabolizarea vicioasa a grasimilor si albuminelor din organism.
Diabetul se caracterizeaza prin cresterea concentratiei de glucoza din sange (hiperglicemie) cu mult peste valorile normale (70-120 mg la 100 ml sange), cresterea de asemenea a concentratiei de zahar din urina (glicozurie), precum si eliminarea abundenta de urina (4-5 litri in cursul zilei), ca urmare directa sau indirecta a activitatii insuficiente a unor glande (hipofiza, suprarenale, tiroida si sexuale). Asadar pentru a putea vorbi despre un tratament diabet eficient, trebuie sa luam in calcul toate ramificatiile si actiunile bolii asupra organismului.
Scurt istoric al afectiunii
Un citat celebru sublinia faptul ca “intelegerea problemei este jumatate din rezolvare”. Acest fapt este cu atat mai important cu cat vorbim despre o boala cu un istoric extins. Cu toate ca poate parea o boala relativ noua, manifestarile diabetului au fost mentionate inca din perioada antichitatii, in papirusul din Theba, obiect cu o vechime atestata de peste 3.000 de ani. Chiar mai mult, prezenta substantelor dulci in urina bolnavului a fost descrisa de filozoful arab Avicenna in jurul anul 1000, si de englezul Thomas Willis in 1678.
Doua secome mai tarziu (1720) a fost dovedita cu succes hiperglicemia din sange de Dobson din Liverpool. Relatia dintre aparitia acestei afectiuni in organism si activitatea pancreasului a fost descrisa de Langerhans in 1877 care descoperea prezenta unor formatiuni de celule specifice avand rolul unor glande de tip endocrin, secretoare de insulina. Mai tarziu se concretizeaza ideea unui tratament diabet, prin extragerea insulinei din pancreas, cu denumirea initiala de pancreina, a apartinut savantului roman Nicolae Paulescu (1921).
Diabetul, afectiune extinsa
Din datele statistice reiese ca diabetul este o afectiune foarte larg raspandita in cadrul civilizatiei noastre, devenind o problema de mare importanta pentru sanatate, alaturi de temutele dar din pacate cunoscutele bolile cardiovsculare si cancere. Pericolele directe cauzate de aceasta afectiune sunt enorme tinand seama de faptul ca diabetul reduce substantial speranta de viata, și exte una din cauzele majore a multor forme de invaliditate severa, provocate de complicațiile posibile cum ar fi afecțiunile cardiace, cele renale sau oculare, deteriorarea nervilor și in unele cazuri chiar amputarea membrelor inferioare.
Inca din anul 1992 erau inregistrati, pe glob, 170 milioane de diabetici, iar estimarea este ca numarul celor ce sufera de aceasta afectiune se va tripla pana in anul 2025, odata cu imbatranirea populatiei, si datorita regimului alimentar necontrolat. Tot din date statistice aflam si o concluzie care sublineaza gravitatea acestei afectiuni: anual provoaca 3 milioane de decese pe plan mondial, insemnand circa 6 persoane la fiecare minut.
Datorita gradului de extindere al acestei boli grave, Federatia Internationala a Diabetului, cu sprijinul O.M.S., a declarat data de 14 noiembrie ca Ziua Mondiala de Luptă împotriva Diabetului, moment cand este recomandată iluminarea cladirilor în albastru, in acelasi pas cu sloganul Sa aducem diabetul în lumina.
Solutie naturala de tratament diabet
Pentru tratarea diabetului zaharat de tip II, domnul prof. univ. dr. Constantin Milică, doctor in fiziologie vegetala, specialist in fitoterapie, autor a sute de remedii si tratamente naturale, coordonatorul Centrului de Medicina Naturista Herbalrom, cunoscut si ca Aroma Iasi, centru pornit chiar in cadrul Universitatii Agronomice din Iasi, ofera retetele mai multor remedii din plante extrem de utile in crearea unui tratament diabet.
Diabetul se poate indeparta destul de rapid cu urmatoarea infuzie: cerentel (Geum urbanum sau alpina, 3 parti), frunze de mur si afin (1p), sclipeti (Potentilla aurea sau erecta, 3p), teci (coji) de fasole verde (2p). Reteta de tratament diabet este destul de simpla, se pune o lingurita cu virf din acest amestec la 250 ml apa, se opareste si se lasa la infuzat 3 minute. Se bea o cantitate zilnica de 1,5-2l.
Conform indrumarii domnului doctor, “frunzele de afin au un secret: efectul lor curativ este maxim numai cind sint recoltate inainte de coacerea fructelor, pentru ca atunci contin mirtilina. Acest element nu numai ca scade glicemia (nivelul zaharului in singe), ci poate sa inlature boala complet”. Astfel, 4 linguri de pulbere din frunze de afin se lasa la macerat in 2 l de apa rece, timp de citeva zile. Apoi, se fierbe pina ce scade la jumatate. Se bea, de 3 ori/zi, cite o ceasca. Este recomandat ca un astfel de tratament diabet sa se faca sub supraveghere medicala. Pentru mai mult informatii privind retetele naturale detaliate ale domnului Prof. Univ. Dr. Constantin Milică, va sugeram sa ne contactati folosind datele prezentate in pagina de Contact Herbalrom, pentru a putea beneficia de un tratament diabet personalizat, in functie de tipul si stadiul bolii.