Tinereţe fără bătrâneţe

//Tinereţe fără bătrâneţe

Tinereţe fără bătrâneţe

20 lei

Taina tinereţii fără bătrâneţe şi a vieţii fără de moarte Editura Trinitas vă recomandă o nouă apariţie editorială: cartea cunoscutului Profesor universitar ieşean Constantin Milică, doctor în fiziologie vegetală şi specialist în fitoterapie – Tinereţe fără bătrâneţe. Plecând de la motivul „tinereţii fără bătrâneţe” şi al „vieţii fără de moarte”, tema principală a basmului lui Petre Ispirescu, care implică elemente din filosofia folclorică românească de mare profunzime antropologică şi teologică, Prof. Dr. Constantin Milică ne oferă în lucrarea sa reţete pentru o viaţă sănătoasă, îndelungată, „cu înţelepciune, cu mulţumire, încredere şi speranţă”.
Autor: Prof. Dr. Constantin Milica
Data apariției: 2009
Număr pagini: 140
ISBN: 978-606-8117-62-1
Tip copertă: broșată
Format carte: 14 x 20 cm
Culoare interior: monocrom
Cod produs: CPH-978-606-8117-62-1 Categorie:

Descriere

Lunga durată a vieţii patriarhilor biblici a stârnit întotdeauna curiozitatea cititorilor Vechiului Testament care au încercat să-i desluşească taina. În scrierile sfinte, bătrâneţea şi „prelungirea” vieţii, prin „adăugarea” unui număr de ani la ceea ce îi fusese deja dăruit omului încă de la crearea sa, sunt descrise ca împlinire, sunt considerate daruri excepţionale de la Dumnezeu.

Pornind de la acest argument teologic, domnul profesor propune în cartea sa tratamente ce se bazează pe acţiunea terapeutică a plantelor medicinale, în vederea vindecării organelor interne, a îmbunătăţirii statusul funcţional al organismului şi a aspectului exterior. Înainte de aplicarea unui tratament, fie el chiar şi unul naturist, autorul recomandă temeinice investigaţii medicale pentru ca, atunci când starea de sănătate este bună, să fie utilizate doar acele plante care să menţină în formă sau să stimuleze funcţionalitatea organelor interne. Autorul insistă în paginile sale asupra faptului că un organism bolnav se poate vindeca printr-un tratament naturist, dar se menţine sănătos doar printr-o alimentaţie corectă.

Un „regim alimentar de viaţă lungă”, bazat pe un consum mai mare de fructe şi legume proaspete, mâncăruri fără grăsimi, cu un nivel scăzut de colesterol, fără aditivi şi conservanţi chimici, va asigura organismului „o hrană completă pentru menţinerea energiei, fără să ducă la anemierea trupului şi a minţii”. În vederea schimbării stilului nostru de viaţă, autorul recomandă, pe lângă corecta alimentaţie, mişcarea, desigur în funcţie de capacitatea de efort a fiecăruia dintre noi. Păstrarea organismului în plină activitate, prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, înseamnă un bun status hormonal şi funcţional, un echilibru fizic şi psihic, creează condiţiile desfăşurării unei activităţi la potenţial maxim. Cuvintele domnului Prof. Dr. Constantin Milică ne îndeamnă spre o viaţă sănătoasă trupeşte şi duhovniceşte, ne oferă argumente pentru o tinereţe fără efecte ale bătrâneţii premature şi o bătrâneţe marcată de o atitudine tinerească, caracterizată de bună-dispoziţie, entuziasm, veselie şi exuberanţă.

Recenzii

Nu sunt recenzii inca.

Fi primul care lasa un review pentru “Tinereţe fără bătrâneţe”

“Tot ceea ce muncesc eu, de 67 ani, are la baza biochimia. Nu e nimic artificial sau chimical.” – Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Constantin Milică Dismiss

Open chat
Powered by
Acest site utilizează module cookies și servicii terțe. Accept