Tratament Tensiune

Tratamente pentru tensiune arteriala, 100% naturale

Afectiunile ce tin de tensiunea arteriala sunt unele dintre cele mai raspandite boli ale omenirii. Hipertensiunea  consta in cresterea permanenta sau accidentala a presiunii de curgere a sangelui din ventriculul stang spre sistemul arterial si venos. Cadrul valorilor normale ale presiunii arteriale sunt incadrate intre 13 cu 8 cmHg.  Hipotensiunea este o afectiune inversa hipertensiunii si se manifesta prin scaderea permanenta a valorii tensiunii minime admise, si anume 10 cu 6 cm Hg tensiune diastolica. La persoanele cu varsta peste 60 de ani, pragul hipotensiunii este considerat la valori sub 12 cm (maxima) si 7 cm (minima).

Tensiune Arteriala

Avantajele produselor Herbalrom

  • Ingrediente 100% naturale

  • Creat folosind flora spontana

  • Fara conservanti sau coloranti

  • Fara tratament chimic sau termic

  • Fara indulcitori artificiali sau arome

Tratamente Tensiune

Cauze si remedii pentru tensiune

Dintre afectiunile tensiunii arteriale, hipertensiunea arterială este una dintre cele mai răspândită boală a omenirii, afectând circa 20 % din populaţia adultă. Se consideră că, în prezent, aproximativ un miliard de oameni sunt hipertensivi iar in decurs de două decenii numarul va creste pana la aproximatic 1,5 miliarde bolnavi.

Datele statistice arată că această afectiune si complicatiile ce survin fac mai multe victime decat cancerul şi accidentele de circulatie la un loc. de asemenea, se apreciază ca în anul 2025 procentul total al bolnavilor de hipertensiune va ajunge la 30 % din populaţia globului. Doar in Romania, statisticile arata ca exista doua milioane de hipertensivi.

Cu toate acestea, unele persoane cu tensiune normala pot avea simptome de hipertensiune cauzate de emotiile ivite in momentul masurarii tensiunii in cabinetul medical, cu valori mult mai mari decat cele constatate la domiciliu. Aceasta situatie se mai numeste si „hipertensiune la halat alb“. de aceea, este recomandata si chiar necesara masurarea tensiunii timp de 4-6 saptamani, la diferite ore din zi si in diferite locuri pentru a obtine valori cat mai apropiate de realitate.

tensiune arteriala

In cele mai multe cazuri, hipertensiunea este o afectiune frecvent asimptomatica, fara manifestari distincte. Exista, insa, si cazuri in care hipertensiunea se poate manifesta prin dureri de cap, mai ales dimineata, vertij la ridicarea din pat, sau chiar zgomote in urechi, sangerari din nas, sau aparitia unor puncte luminoase in campul vizual si senzatia de degete amortite.

Printre principalele cauze ale declansarii bolii sunt marirea debitului de sange, cresterea rezistentei vasculare periferice, ca urmare a vasoconstrictiei si obturarii vaselor in urma depunerii unori placi de colesterol. La acestea cauze se adauga cele ereditare, congenitale, endocrine, renale, obezitatea si celulita, consum excesiv de cafea, ceai negru, tutun.

De asemenea trebuie evitate starile tensionate si chiar zgomotele intense, aceastea jucand un rol in favorizarea aparitiei afectiunilor legate de tensiune arteriala. S-a stabilit ca un zgomot de 70 de decibeli, timp de o ora pe zi, poate mari substantial tensiunea arteriala, reusind sa provoace palpitatii puternice si batai neregulate ale pulsului. Este frecventa instalarea hipertensiunii si la persoanele agresive, impulsive, precum si la copiii supraponderali, care, ajunsi la maturitate, vor suferi de tensiune si de alte tulburari cardiovasculare.