(Raspunsuri la scrisorile cititorilor)

Articol publicat in ziarul Evenimentul din 18.10.2003.

Dna Elisabeta Dragnea, din Roman, ne intreaba ce fel de ceaiuri ii sint recomandate in tratamentul glomerulo-nefritei cronice. De stiut ca aceasta boala renala apare la nivelul glomerulilor – unitati filtrante ale rinichiului. Cind este tratata incomplet, ea ramine nevindecata. Se manifesta prin cresterea tensiunii arteriale, cefalee, ameteli, cresterea cantitatii de urina.

Dl prof.univ. dr. Constantin Milica, specialist in fitoterapie, ne-a spus ca alaturi de tinctura de propolis 20 la suta (cite 40 de picaturi pe zi, intr-un pahar cu apa calda, de 2 ori pe zi, cu o ora inainte de masa) si un regim alimentar corespunzator recomandat de catre medic, foarte utile in tratament sint: infuzia de anghinare (o lingura frunze la cana, cite 3 cani pe zi) si infuzia din frunze de mesteacan (2-3 linguri la cana, se bea in doua reprize pe parcursul unei zile).

Dintre amestecuri, dl prof. Milica va recomanda: flori de soc, sunatoare, trei frati patati, radacina de tataneasa si frunze de mesteacan, cite 10 g din fiecare, infuzie din 3 lingurite amestec la cana, cite 3 cani pe zi; frunze de zmeura (10 g), frunze de frag (10 g), urzica (10 g), frunze de mesteacan (10 g) si seminte de in (40 g), infuzie din 3 lingurite de amestec la 0,5 l de apa, cite 3 cani pe zi.