Remedii Gastrita
Set de remedii gastrita, 100% naturale
Gastrita este o afectiune destul de comuna in zilele noastre si reprezinta primul semnal dureros al unei dereglari aparute la nivelul aparatul digestiv. Acest tip de afectiune se manifesta prin inflamarea mucoasei gastrice, si poate avea o evolutie acuta sau cronica, evolutie ce este adesea asociata cu inflamatia duodenului conducand la o forma mai complexe ale afectiunii, gastro-duodenita. Gastrita acuta este o afectiune la nivelul sistemului digestiv caracterizata prin crize de scurta durata dar de mare intensitate dureroasa, boala ce poate fi declansata de agenti externi cu efecte corozive. Printre acestea putem aminti alcoolurile tari, unele medicamente, inghitirea unor substante toxice, sau chiar toxiinfectii si exces alimentar.
Gastrita
Avantajele produselor Herbalrom
Ingrediente 100% naturale
Bazate pe studii stiintifice
Creat folosind flora spontana
Fara conservanti sau coloranti
Fara tratament chimic sau termic
Fara indulcitori artificiali sau arome
Gastrita, cauze si tratament
Detalii privind cauze si remedii gastrita
Denumirea de gastrita vine de la cuvintul grecesc “gaster”, care inseamna “stomac”. Gastritele pot fi descrise ca fiind afectiuni inflamatorii ale mucoasei gastrice, uneori asociate cu inflamatia altor segmente ale tubului digestiv, formind gastro-duodenite, gastro-enterite si gastro-enterocolite. In cazul tratarii diferitelor tipuri de gastrita, indiferent de motalitatea de tratament sau remediile ales, mai ales in cazul gastritelor hipoacide, recomandarea este sa se bea cate un paharel de 50 g miere de albine, de 3 ori pe zi, preferabil cu 30 de minute inainte de mesele principale, pentru a acorda timp suficient.
In urmarea acestei modalitati de remediere a efectelor bolii, este de preferat mierea de munte si de faneata, aceasta avand efecte in normalizarea activitatii secretorie si motorie a stomacului. Majoritatea tratamentelor de gastrita se bazeaza pe utilizarea speciilor de plante medicinale cu efecte cicatrizante la nivelul niselor, emoliente si protectoare in special in refacerea mucoaselor afectate de excesul de acid clorhidric din sucul gastric.
Cele mai eficiente se dovedesc curele de lunga durata folosind in mod zilnic, chiar inainte de mesele principale, infuzii de galbenele, luate separat sau in amestecuri cu alte plante medicinale precum tataneasa, musetel, coada-soricelului. de asemeanea sunt recomandate si roinita, papadie, pir, iarba-talharului, troscot, sovarv, patlagina, nalba, lavanda.
In vederea tratarii acestor afectiuni, recomandam infuziile, decocturile si tincturile din coada soricelului, sunatoare sau musetel, dat fiind eficienta folosirii acestor plante medicinale. de asemenea, se recomanda si decoctul sau pulberea din rizomi de obligeana, deoarece pulberea actioneaza ca un pansament gastric, prin favorizarea epitelizarii ulceratiilor gastro-intestinale. In tratamentul gastritei se poate folosi cu incredere si infuzia din muguri de coacaz negru, infuzii din turita mare, toate fiind plante recoltate la inceputul infloririi. Petalele florilor de nalba de gradina, flori de galbenele sau de salcim, fructe de chimion si coriandru, menta, sopirlita alba, patlagina sunt plante medicinale ce pot fi infuzate si incluse in tratament.
Pentru un tratament individualizat, in functie de cazul si stadiul afectiunii dvs. va incurajam sa ne contactati folosind datele din pagina de contact. Pentru alte tipuri de tratament puteti accesa pagina de Tratamente Naturale, unde veti gasi o lista a afectiunilor si tratamentele recomandate si eficiente in cazul fiecarei boli.
Gastrita – moduri de prevenire
Conform domnului prof. univ. dr. Constantin Milica, cele mai frecvente agresiuni asupra mucoasei gastrice, asadar cele mai frecvente cauze ale gastritei, sunt produse de alimentele dure care sunt insuficient mestecate si greu digerabile, alterate sau contaminate cu microbi, precum si de consumul excesiv de alcool, fumatul, consumul de cafea si bauturi reci, mancarurile prea fierbinti sau prea reci, inghetate, abuzuri de condimente iuti sau bine cunoscutele grasimi prajite.
Printre factorii chimici daunatori se afla si unele medicamente, in special sarurile acidului salicilic, care determina congestionarea mucoasei gastrice. In cazul gastritei acute, mucoasa se poate regenera. Termenul de regenerare poate varia, in unele cazuri fiind de cateva zile, ajungand pana la maxim 6 saptamini. In cazul gastritei cronice, procesul inflamator al mucoasei din peretii gastrici este de durata lunga, iar ritmul secretiei gastrice este foarte redus. In declansarea formei cronice, mai poate interveni si deficitul de proteine, vitaminic si mineral din alimentatie, pe fondul unei gastrite acute nevindecata. In cazurile in care leziunile mucoasei gastrice au o vechime de 10-15 ani, exista un risc considerabil pentru aparitia cancerului gastric.