Intrebari sau Comenzi

0744.650.569

Contul Meu

Produse Favorite

Cosul de Cumparaturi

Fumatul, dusmanul nemilos al omenirii

Home/Carti Publicate/Fumatul, dusmanul nemilos al omenirii

Fumatul, dusmanul nemilos al omenirii

23 lei

A trecut o jumătate de mileniu de când câțiva marinari spanioli din flota lui Cristofor Columb au adus în Europa un cadou deosebit şi un obicei imitat de la băştinaşii întâlniți în Noul Continent. Cadoul consta din câțiva saci cu frunze uscate de la o anumită plantă numită tabac iar obiceiul împrumutat era fumatul.
Subiecte principale abordate: Fumatul, Tratament pentru abandonarea fumatului
Pagini si interior: 214 pagini
Categorii: Carti Publicate
Format carte: 14,5 x 21 cm

A trecut o jumătate de mileniu de când câțiva marinari spanioli din flota lui Cristofor Columb au adus în Europa un cadou deosebit şi un obicei imitat de la băştinaşii întâlniți în Noul Continent. Cadoul consta din câțiva saci cu frunze uscate de la o anumită plantă numită tabac iar obiceiul împrumutat era fumatul.

Cod Produs: CPH-978-606-666-146-1 Categorie:

Detalii Comanda si Transport

 • Livrare rapida oriunde in tara in 24/48h
 • Retur simplu in termen de 15 zile
 • Efectuam confirmarea telefonica a comenzii
 • Carte in format fizic, tiparita profesional
 • Poate include si dedicatie scrisa
 • Plata online securizata prin 3DSecure

Descriere

Nimeni nu şi-a imaginat, în acea perioadă, că acest cadou făcut europenilor va deveni, în timp, cel mai groaznic criminal in seriecare va ucide sute de milioane de oameni, din generațiile perindate din momentul ofertei cadoului şi până în prezent.

Despre fumat s-a vorbit şi s-a scris mult în ultimele decenii, opiniile fiind atât favorabile cât şi nefavorabile. În prezent, informațiile despre tutun, despre fumul de țigară şi, mai ales, despre efectele nocive ale fumatului sunt clare şi de necontestat. Au apărut tot mai multe publicații, broşuri, pliante, emisiuni radio şi TV şi manifestări prilejuite de zilele dedicate tabagismului care arată la ce riscuri se expun fumătorii, atât bărbați cât şi femei şi care ar putea fi metodele de renunțare la tutun.

În ultimele decenii s-a înregistrat un război declarat între medicină şi consumul de tutun. Lupta este grea dar dă mari speranțe că, treptat, medicina va triumfa spre binele întregii omeniri.

La scrierea acestei cărți ne-am găsit în fața unor întrebări care îşi caută răspunsuri cât mai urgente:

 • cum a fost posibil ca viciul fumatului să pună stăpânire pe mai mult de un miliard din locuitorii globului?
 • de ce numărul fumătorilor este în continuă creştere, cu toate interdicțiile şi avertismentele specialiştilor asupra riscurilor de îmbolnăvire gravă şi de decese premature?
 • de ce fumătorii care cunosc riscurile mari la care se expun cu orice țigară fumată nu au voința necesară pentru a-şi salva viața?
 • de ce a scăzut vârsta la care se începe fumatul, recrutând copiii chiar sub vârsta de 12-15 ani?
 • de ce femeile de toate vârstele, atât din mediul rural cât, mai ales, din mediul urban, au devenit mari consumatoare de tutun deşi cunosc pericolele la care se expun?
 • de ce femeile gravide continuă să fumeze deşi ştiu că afectează grav viața pruncului, atât în perioada intrauterină, cu posibile avorturi spontane, cât şi după naştere?

La aceste întrebări vom încerca să dăm explicațiile cuvenite şi să găsim căile cele mai uşoare care să ajute fumătorii să renunțe definitiv la acest viciu neiertător care le macină viața. Dorim ca împreună cu cei în cauză să jalonăm măsurile care să asigure debarasarea de acest mare păcat în care au căzut, cu voie sau fără de voie, milioane de semeni ai noştri, deschizându-le larg porțile spre o viață lungă şi sănătoasă.

Avem pretenția că, pe baza unei largi documentări cunoaştem, în mare parte, pericolele enorme ale tabagismului care acționează, tacit, în distrugerea sănătății multor locuitori din toate țările Globului.

Tot ce s-a înscris în aceste rânduri a pornit din imboldul unor inimi care doresc să salveze viețile celor foarte mulți fumători. Sperăm să-i eliberăm de patima acestui viciu distrugător deschizându-le o poartă largă spre o viață lungă şi sănătoasă.

Mentiuni Comanda

Autor

,

Data Publicare

2013

Format carte

14,5 x 21 cm

ISBN

978-606-666-146-1

Pagini si Interior

214 pagini

Subiecte principale abordate

Fumatul, Tratament pentru abandonarea fumatului

Reviews

Nu există recenzii încă.

Fi primul care lasa un review pentru “Fumatul, dusmanul nemilos al omenirii”

Produse asociate

0 WooCommerce Floating Cart

Nu sunt produse in cos.