Flori de Tei Vrac

Flori de Tei Vrac

12 lei360 lei/100g

Descriere

Flori de tei vrac, in functie de cantitatea aleasa. Produsele sunt recoltate din in flora noastra spontana si cultivata, nepoluata. Florile si frunzele de tei sunt folosite în scopuri medicinale, ingredientele active ale acestora incluzand flavonoizi (cu rol antioxidant) și uleiuri volatile. Planta conține și taninuri, cu rol astringent.

Cod produs: 01-TEI Categories: , Tags: ,

Descriere

Florile se recoltează, cu sau fără bractee, exclusiv pe timp însorit, înainte de înflorirea completă, când o parte din flori sunt încă în faza de boboc. Uscarea se face la umbră, în strat subțire, în poduri acoperite cu tablă sau în încăperi bine aerisite. În 5-7 zile consecutive de uscare, florile ajung la o umiditate de sub 13%. Randamentul de uscare este de 3-3,5 kg flori proaspete pentru un kg flori uscate.

Ceaiul de tei, preparat prin infuzia florilor, are o acțiune calmantă asupra sistemului nervos central.  Florile de tei sunt folosite mai ales pentru tratarea răcelilor, tusei, febrei, infecțiilor, inflamațiilor, presiunii arteriale înalte, durerilor de cap (mai ales migrenele), dar și ca diuretic (crește producerea de urină), antispasmodic și sedativ.

Medicina tradițională asiatică folosește flori de Tilia (uz intern) ca tratament pentru vindecarea afecțiunilor tractului respirator, a febrei sau gripei. Cercetări recente sugerează că florile ar putea fi hepatoprotective.

Alte informatii

Cantitate

100 g, 300 g, 500 g, 1 Kg, 2 Kg, 3 Kg

Recenzii

Nu sunt recenzii inca.

Fi primul care lasa un review pentru “Flori de Tei Vrac”

You may also like…

“Tot ceea ce muncesc eu, de 67 ani, are la baza biochimia. Nu e nimic artificial sau chimical.” – Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Constantin Milică Dismiss

Open chat
Powered by
Acest site utilizează module cookies și servicii terțe. Accept