Intrebari sau Comenzi

0744.650.569

Contul Meu

Produse Favorite

Cosul de Cumparaturi

Flora medicinala a Romaniei

Home/Carti Publicate/Flora medicinala a Romaniei

Flora medicinala a Romaniei

146,0 lei

146,0 leiAdaugă in coș

Flora medicinala a Romaniei

146 lei

În convieţuirea multimilenară cu natura înconjurătoare, omul a fost preocupat de a cunoaşte cât mai multe detalii despre plantele existente în covorul vegetal din zona în care trăia, urmărind posibilităţile de a le utiliza în diferite domenii, precum alimentaţia, cat şi în prevenirea şi tămăduirea multor boli fizice şi psihice. Covorul vegetal din fiecare zona naturala a constituit, in toate timpurile, un valoros tezaur prin sursele de produse medicinale, utilizate in tratarea diferitelor afectiuni maladive.
Pagini si interior: 438 pagini
Categorii: Carti Publicate
Format carte: 21 x 29 cm

În convieţuirea multimilenară cu natura înconjurătoare, omul a fost preocupat de a cunoaşte cât mai multe detalii despre plantele existente în covorul vegetal din zona în care trăia, urmărind posibilităţile de a le utiliza în diferite domenii, precum alimentaţia, cat şi în prevenirea şi tămăduirea multor boli fizice şi psihice.

Covorul vegetal din fiecare zona naturala a constituit, in toate timpurile, un valoros tezaur prin sursele de produse medicinale, utilizate in tratarea diferitelor afectiuni maladive.

Cod Produs: CPH-978-606-8278-12-4 Categorie:

Detalii Comanda si Transport

  • Livrare rapida oriunde in tara in 24/48h
  • Retur simplu in termen de 15 zile
  • Efectuam confirmarea telefonica a comenzii
  • Carte in format fizic, tiparita profesional
  • Poate include si dedicatie scrisa
  • Plata online securizata prin 3DSecure

Descriere

Cu un temeinic suport stiintific, ca urmare a cercetarilor minutioase de laborator si clinica, retetele fitoterapeutice din acest volum, si-au dobandit un loc bine cunoscut alaturi de terapia chimioterapica actionand, concomitent, ca doua terapii complementare in panoplia medicinii contemporane. In acest volum o sa intelegeti ca, cele doua terapii nu se exclud, nu sunt in relatii adverse, ci dau posibilitatea aplicarii celor mai bune metode de tratament in functie de boala si de reactiile particulare ale pacientilor.

De altfel, fitoterapia, este bine sa intelegem, este tot o forma de chimioterapie valorificand substantele bioactive ( glicozide,alcaloizi, taninuri, uleiuri eterice, etc.), sintetizate in celulele diferitelor organe vegetale. Ne consideram datori sa deschidem larg poarta Farmaciei Naturii si sa dam acces liber tuturor cautatorilor de virtuti medicinale existente in flora Romaniei. Pe teritoriul României, de la obcinele Bucovinei până în lunca Dunării şi de la dealurile Moldovei până în Câmpia de Vest a Banatului, există o mare diversitate de macro- şi microzone naturale, îmbrăcate cu peste 3.500 de specii vegetale, atât de variate prin colorit, parfum şi conţinut biochimic benefic.

Orografia variată a pământului românesc, cu munţi înalţi, depresiuni montane şi premontane, platouri şi coline, dealuri şi câmpii, lunci şi litoralul Mării Negre, constituie condiţii ecologice favorabile pentru extinderea acestor mari diversităţi de plante, din flora spontană şi cultivată. Mulţi specialişti consideră că valoarea acestor plante este deosebit de ridicată în comparaţie cu cea a altor regiuni din Europa, caracterizată printr-o poluare alarmantă, atât cu îngrăşăminte chimice, cât şi cu pesticide, administrate anual în sol. Din numărul total de plante autohtone, circa 12% sunt folosite în medicina ştiinţifică şi tradiţională datorită purităţii lor şi unui conţinut ridicat în principii bioactive.

Timp de secole şi milenii, începând cu daco-geţii, poporul s-a bazat mult pe folosirea acestor plante medicinale, păstrând o veche şi utilă tradiţie, moştenită din generaţie în generaţie. Este bine cunoscut că locuitorii satelor noastre, trăitori în vremi de restrişte, când erau ameninţaţi de hoardele cotropitoare, venite de pe alte meleaguri, îşi găseau refugiu în desişul codrilor care le dăruia atât adăpost cât şi hrana şi medicamentele naturale necesare.

Prezentul Atlas încearcă să uşureze cunoaşterea sortimentului de plante medicinale şi aromatice aflate pe teritoriul României, prin planşele colorate, în imagini de ansamblu şi de detaliu, precum şi prin textele alăturate care descriu caracterele morfologice ale plantelor, zonele naturale de răspândire şi organele vegetale utilizabile.

Punând bază pe experienţele sutelor de generaţii anterioare, axate pe testări repetate şi pe cercetări chimico-farmaceutice de profunzime, s-au conturat, pentru fiecare plantă, proprietăţile terapeutice şi acţiunile specifice în prevenirea şi combaterea multor maladii umane şi animale. Toate acestea sunt corelate cu date concrete asupra conţinutului în substanţe bioactive care intră în interacţiune cu factorii declanşatori ai bolilor.

Lucrarea este pusă la dispoziţia tuturor locuitorilor ţării, de la elevi şi studenţi până la persoane mature şi vârstnice, toţi interesaţi de sănătatea proprie şi a celor din jur. Nu excludem interesul iubitorilor de natură, al turiştilor şi al excursioniştilor pe meleagurile noastre, admiratori şi culegători de plante, atraşi de frumuseţea florilor, de parfumul plăcut degajat în jur şi de însuşirile terapeutice binecunoscute. Susţinem ideea revenirii la frumoasa acţiune, din  secolul trecut, de colectare şi valorificare a marii bogăţii pe care o reprezintă flora medicinală din covorul policolor de pe întinsul teritoriu al ţării. Sănătatea poporului român va avea foarte mult de câştigat atunci când interesul pentru cultivarea, colectarea şi prelucrarea plantelor medicinale se va extinde în tot mai multe familii, în şcoli şi universităţi, în biserici şi mănăstiri, în colective şi asociaţii.

Mentiuni Comanda

Autor

, ,

Data Publicare

2012

Format carte

21 x 29 cm

ISBN

978-606-8278-12-4

Pagini si Interior

438 pagini

Subiecte principale abordate

Atlas de plante medicinale, Plante medicinale si aromatice

Reviews

Nu există recenzii încă.

Fi primul care lasa un review pentru “Flora medicinala a Romaniei”

Produse asociate

0 WooCommerce Floating Cart

Nu sunt produse in cos.