Diabetul. Un pericol în creștere pentru sănătatea populației

//Diabetul. Un pericol în creștere pentru sănătatea populației

Diabetul. Un pericol în creștere pentru sănătatea populației

30 lei

Diabetul zaharat a devenit o importantă boală socială datorită extinderii sale continue pe plan mondial și prin invaliditatea pe care o declanșează.

Autor: Prof. Dr. Constantin Milica
Data apariției: 2014
Număr pagini: 228
ISBN: 978-606-666-292-5
Tip copertă: broșată
Format carte: 14 x 20 cm
Culoare interior: monocrom

Cod produs: CPH-978-606-666-292-5 Categorie:

Descriere

În prezent, diabetul se situează pe un loc de frunte în rândul afecțiunilor cu largă răspândire, riscul îmbolnăvirii fiind mai mare la femei și la persoane vârstnice de peste 65 de ani.

Pericolele cauzate de diabet sunt enorme ținând seama de reducerea substanțială a speranței de viață și a formelor de invaliditate severă, provocate de complicațiile posibile: afecțiuni cardiace, renale, oculare, deteriorarea nervilor și amputarea membrelor inferioare.

În fața acestei boli grave, Federația Internațională a Diabetului, cu sprijinul O.M.S., a declarat data de 14 noiembrie ca Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului când este recomandată iluminarea clădirilor în albastru și sloganul Să aducem diabetul în lumină.

“Tot ceea ce muncesc eu, de 67 ani, are la baza biochimia. Nu e nimic artificial sau chimical.” – Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Constantin Milică Dismiss

Open chat
Powered by
Acest site utilizează module cookies și servicii terțe. Accept