Dr. Ing. Daniela Troia

Cercetator Stiintific si Fitoterapeut Specializat

Cercetator Stiintific, Fitoterapeut specializat, Doctor in cadrul Universitatii de Agronomie din Iasi,
Co-fondator al Centrului de Medicina Naturista si Fitoterapie Herbalrom, alaturi de Prof. Univ. Dr. H.C. Constantin I Milica

In cei peste 20 de ani de activitate, Dr. Daniela Troia s-a specializat in fiziologia, biochimia vegetala si farmacologia plantelor medicinale, desfasurand o bogata activitate de cercetare și studiu in domeniul fitoterapiei, alaturi si sub atenta indrumare a Prof. Univ. Dr. H.C. Constantin I. Milica, personalitate marcanta in stiinta romaneasca.

Autor a numeroase articole de specialitate in publicatii nationale precum Revista As, ziarul Lumina sau revista Branche, Dr. Daniela Troia s-a remarcat ca si co-autor a trei lucrari de referinta (atlas si volume de specialitate) in domeniul fitoterapiei si tratamentelor naturiste pe baza de plante medicinale, alaturi de Prof. Univ. Dr. H.C.  Cosntantin I. Milica, studii cu aplicatii in terapeutica medicala, fitofarmacie si alimentatie nepoluante.

Lucrarile sunt Flora medicinala si aromatica a Romaniei. – Album – Iasi, Editura P.I.M. (2011) Fumatul, dusmanul nemilos al omenirii – Iasi, Editura Doxologia, (2013) si Alimentatia Rationala pentru o Viata sanatoasa -Iaşi, Editura Doxologia, (2017). Acestea pot fi gasite in cadrul site-ului in sectiunea Carti Publicate, si pot fi achizionate online.

Impreuna cu domnul profesor a dezvoltat peste 600 de remedii si tratamente naturiste pe baza de plante medicinale, cu efecte remarcabile asupra multor boli si afectiuni cunoscute.

Dumneaei este considerata ca fiind continuatorul de fapt al activitatii domnului profesor Milica, reusind chiar sa extinda ramura de aplicabilitate a cercetarilor si retetelor donmului profesor, intrand cu succes in domeniul cosmeticelor naturale si a parfumeriei.

In prezent Dr. Daniela Troia coordoneaza si desfasoara activitatea de consiliere fitoterapeutica si tratament naturist din cadrul Centrului de Medicina Naturista Herbalrom, initiativa fondata impreuna cu profesorul Milica in 2017, astfel ajutand lunar sute de persoane sa amelioreze sau sa depaseasca problemele de sanatate cu care se confrunta.