Descriere
Kakiul japonez, cunoscut si sub numele de curmal japonez, este un arbore fructifer originar din Asia de Est. Numele sau stiintific este Diospyros kaki.
Fructul este in general de culoare portocalie si variaza in forma de la sferica la asemanatoare cu ghinda. Cand este copt, are un gust dulce, asemanator mierii, cu o textura moale si jeleu, ceea ce-l face un fruct popular pentru consumul in stare proaspata, gemuri si deserturi. Persoanele care suferă de diabet zaharat și cele care suferă de obstrucție intestinală nu ar trebui să consume acest fruct.
Beneficiile consumului de Curmal Japonez:
- Bogatie de nutrienti – Contine vitamine esentiale (A, C, E, B6), minerale (potasiu, magneziu, fosfor) si antioxidanti puternici.
- Sustine imunitatea – Datorita continutului ridicat de vitamina C, ajuta la intarirea sistemului imunitar.
- Imbunatateste digestia – Este o sursa excelenta de fibre, ajutand la reglarea tranzitului intestinal.
- Sustine sanatatea inimii – Scade nivelul colesterolului „rau” (LDL) si ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
- Aliat in curele de slabire – Contine putine calorii si ofera senzatie de satietate pentru mai mult timp.
- Energie naturala – Zaharul natural din kaki ofera un boost de energie, ideal pentru sportivi si persoanele active.