Prof. Univ. Dr. Constantin Milică

Personalitate marcanta a Stiintei Romanesti

– Autorul Tratamentelor Herbalrom –

Profesor în cadrul Univ. Agronomice „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, și-a dedicat peste 50 de ani din viață stiintei si cercetării efectelor plantelor medicinale, elaborand un set extins de tratamente si remedii naturiste, puse in slujba sanatatii celor din jur.

Doctor Honoris Causa” al Uni­ver­­sităţii “Ovidius” din Constanţa, renumit fito­terapeut, autor al unor scheme și rețete de tratament cu pre­pă­rate complexe din plante, obţinute în cadrul labora­torului prin metode ştiinţifice, dl. Prof. Dr. Constantin Mi­lică este, în mod practic, un cunoscător erudit al me­că­nismelor prin care plantele pot ajută omul în păstrarea sau salvarea sănă­ta­ții acestuia.

Tratamente naturale si remedii >
Carti de specialitate >
Articole de specialitate >

Constantin Milica; imagine prof. univ. dr. Constantin Milica;

Activitate Constantin Milică

Scurta prezentare a activitatii d-lui Prof. Univ. Dr. Constantin Milică

În decursul carierei sale, domnul profesor universitar doctor Constantin Milică a publicat peste 250 de lucrări știin­tifice, 36 de tratate şi monografii, peste 800 de lucrări de specialitate. Domnia să a fost remarcat și în media, înregistrand peste 170 de emisiuni pentru radio şi televiziune. În calitate de profesor a avut 8 cursuri universitare, și a obţinut, împreuna cu colectivele alături de care a lucrat, 6 brevete OSIM pentru pro­duse alimentare și cosmetice.

Datorită acestor realizări a fost căutat până acum de peste 2 milioane şi jumătate de persoane la nivel internațional, pentru sfaturi și indicații privind sănătatea. Cererile, în­trebările şi solicitările de tratamente naturale au venit din peste 160 de ţări, din cele mai îndepărtate locuri de pe glob, din America, până în Australia, din Qatar, până în Filipine, Nepal, Congo, Guinea, acestea fiind câteva exemple din cele mai exotice.

Domnul profesor universitar Dr. Constantin Milică a avut o prezenta activa in cercetarea stiintifica din domeniul fiziologiei plantelor şi fitoterapiei. Prezentarea carierei și activității ar putea continuă, pentru că domnul profesor universitar Dr. Constantin Milică, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi este o personalitate marcantă a ştiinţei româneşti, care de mai bine de cinci decenii s-a ocupat de cercetarea plantelor medicina­le şi de ela­borarea de tratamente pentru unele dintre cele mai dificile boli şi afecţiuni.

“Tot ceea ce muncesc eu, de 67 ani, are la baza biochimia. Nu e nimic artificial sau chimical.”
– Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Constantin Milică –