Alimentația rațională pentru o viață sănătoasă

//Alimentația rațională pentru o viață sănătoasă

Alimentația rațională pentru o viață sănătoasă

35 lei

Încercarea de a elabora principiile unei alimentaţii adecvate implică o responsabilitate deosebit de mare, ţinând seamă de cerinţele nutritive ale organismului uman şi de particularităţile tradiţionale ale dietelor la diferite popoare şi colectivităţi.

Autor: Prof. Dr. Constantin Milica
Data apariției: 2017
Număr pagini: 268
ISBN: 978-606-666-651-0
Tip copertă: broșată
Format carte: 16,5 x 23 cm
Culoare interior: monocrom
Cod produs: CPH-978-606-666-651-0 Categorie:

Descriere

Scopul acestei lucrări este de a detalia procesele funcţionale şi fizio-patologice ale aparatului cardiovascular care au loc într-un organism sănătos şi, cu precădere, în cazul unor suferinţe. Pentru fiecare suferinţă, informaţiile prezentate detaliază cauzele declanşării bolii, simptomele caracteristice cu evoluţiile posibile, tratamente alopate şi naturiste, regimul alimentar adecvat şi regimul optim de viaţă, inclusiv tratamentele balneoclimaterice. Cunoscând aceste detalii şi acţionând corespunzător, fiecare persoană va avea posibilitatea de vindecare. Persoanele interesate vor găsi în lucrarea de faţă elemente orientative, care îi vor ajuta să aibă un comportament adecvat în viaţă pentru a evita instalarea unor afecţiuni cardiace grave. Se insistă pe necesitatea măsurilor profilactice, de prevenire a apariţiei bolilor, ţinând seama că greşelile din anii tinereţii: tabagismul, alcoolismul, obezitatea, viaţa dezorganizată vor influenţa, în perioada ulterioară, starea de sănătate şi chiar speranţa de viaţă.

Prezentarea concomitentă a mijloacelor de tratamente alopate şi a celor naturiste este rezultatul convingerii autorului că fitoterapia rămâne o modalitate eficientă de vindecare, bazată pe experienţa multimilenară a popoarelor. Folosirea medicamentelor preparate din plante s-a dovedit a fi acceptată de organism, intrând în intimitatea proceselor metabolice, fără reacţii adverse.

Pledoaria pentru orientarea spre alimentaţia vegetariană în prevenirea şi combaterea multor afecţiuni, inclusiv cele cardiovasculare, este bazată pe numeroase cercetări, de grup sau individuale, care demonstrează că menţinerea forţei fizice şi a capacităţii de muncă se poate realiza fără consumul tradiţional de carne, grăsimi animale şi brânzeturi grase.

Recenzii

Nu sunt recenzii inca.

Fi primul care lasa un review pentru “Alimentația rațională pentru o viață sănătoasă”

“Tot ceea ce muncesc eu, de 67 ani, are la baza biochimia. Nu e nimic artificial sau chimical.” – Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Constantin Milică Dismiss

Open chat
Powered by
Acest site utilizează module cookies și servicii terțe. Accept